MENU

Kunst als overbrenger van emoties

Absolute Art Gallery

Absolute Art Gallery streeft naar authenticiteit en originaliteit en zet daarvoor hoofdzakelijk in op professionalisme en vertrouwensrelaties. De kunstgalerie werkt momenteel met een dertigtal internationale kunstenaars van uiteenlopende origine. Elk van hen heeft zijn of haar typische universum en staat voor een eigen cultuur, geschiedenis en ziel.

De tentoonstellingen lopen in de drie, binnenkort vier, panden van Absolute Art Gallery - twee in Knokke, een in Brugge, en een in Brussel. Welk thema ze ook behandelen, de kunstenaars van Absolute Art Gallery worden aangemoedigd om dat te doen met moderne technieken en in een wezenlijk hedendaagse beeldtaal.
 
Tijdens haar 15-jarige bestaan heeft Absolute Art Gallery bewezen vruchtbare samenwerkingen op lange termijn te kunnen opzetten en onderhouden. De absolute betrokkenheid van alle medewerkers overstijgt ruimschoots het louter commerciële aspect. Het keuzecriterium bij de ontmoeting met een kunstenaar en de kennismaking met diens werk is om te beginnen hun persoonlijke perceptie. “Wij bekijken en beoordelen de kwaliteit van een kunstwerk in eerste instantie op basis van die eigen kijk. We laten vooral onze buik en ons hart spreken. Willen we dat werk elke dag zien, bij ons thuis, en er voortdurend door geraakt worden? Dat is de eerste vraag die we met ja moeten kunnen beantwoorden. Pas daarna kan er sprake zijn van wat we objectieve redenen zouden kunnen noemen.”
 
Op die manier selecteren leidt er natuurlijk toe dat een galerie zich engageert en investeert op grond van diepgaande relaties. Kunstenaars worden er begeleid en geadviseerd op alle niveaus van hun creatieve processen. Elke samenwerking is een hoogst-individuele benadering waarin het respect voor de maker en zijn universum primeert. Dat maakt dat kunstenaars onbezorgd hun onderzoek en inspiratie de vrije loop kunnen laten. Absolute Art Gallery steunt de evolutie van zijn kunstenaars en biedt hun een publiek, een uitstalraam en een uitstraling over onze grenzen heen.
 
De kunstenaars die vandaag door Absolute Art Gallery vertegenwoordigd worden zijn: Christine Comyn, Martijn Hesseling, Marc Lagrange, Ronald Dupont, Bruno Walpoth, Luc Dratwa, Renaud Delorme, Gerard Mas, Christiaan Lieverse, Philippe Desloubières, Nick Gentry, Carlos Mata, Peter Zuur, Jeff Kowatch, Hans de Bruijn, Reinhard Voss, Robert Steng, Jürgen Lingl- Rebetez, Karel Zijlstra, Hong Yi Zhuang, Benoît Trimborn en Stéphane Halleux.
Meer info op www.absoluteartgallery.com

Absolute Art Gallery schreef:

foto

Online expo “Grand Cru” van de Britse kunstenaar Alan Kingsbury

We willen u graag verwennen met de geplande solotentoonstelling van de Britse kunstenaar Alan Kingsbury in onze galerie. “Grand Cru” gaat van start op 4 april, maar dan online.

LEES MEER
foto

Een kleurenspel van dots en cirkels bij Absolute Art Gallery te Knokke tijdens deze Paasvakantie!

Twee kunstenaars, Arièle Rozowy en Dimitri Likissas die ons meeslepen in visuele ontdekkingen door een geslaagd, spelend effect te creëren met de perceptie van de toeschouwer.

LEES MEER
foto

Stéphane Halleux: "A New Adventure"

Van 15 maart tot en met 7 april zet Absolute Art Gallery Brussel de Belgische kunstenaar Stéphane Halleux opnieuw in de kijker met de expo “A New Adventure” in haar galerie in Brussel.

LEES MEER
foto

Spaanse kunstenaar Kiko Miyares

Kiko Miyares is een jonge, veelbelovende kunstenaar die sinds 5 jaar actief is als professional. Geboren in 1977 in Llanes, Spanje, studeerde hij Moderne kunsten aan de Baskische universiteit. Van 2002 tot 2009 werkte hij in het Guggenheim Museum in Bilbao.

LEES MEER
foto

Expo met drie Duitse kunstenaars in Absolute Art Gallery Knokke

Nog tot en met 10 januari kan je in Absolute Art Gallery in Knokke een tentoonstelling bezoeken met het werk van drie Duitse kunstenaars. Twee kunstenaars, Robert Steng en Reinhard Voss, werken met hout maar elk op hun heel eigen manier. Willi Siber is een totaal-kunstenaar die zowel sculpturen als wandobjecten creëert.

LEES MEER
foto

‘Secret Stories’ van Jacqueline Bozon: het perfecte mysterie

Jacqueline Bozon communiceert door middel van kleuren. Haar abstracte schilderijen weerspiegelen haar visie op het leven in een avontuurlijk en kleurrijk lijnenspel. Het nieuwste werk van Jacqueline Bozon is nog tot 26 november te zien bij Absolute Art Gallery in Knokke.

LEES MEER
foto

Absolute Art Gallery strikt collectie Jimmy Nelson

In 2018 verscheen het visuele dagboek 'Homage to Humanity' van de Britse fotograaf Jimmy Nelson, waarin hij vooral iconische foto’s van volkeren en mensen uit onder meer India, Namibië, Mongolië, Papua Nieuw Guinea met ons deelt. Nog tot 28 oktober is een deel van de collectie van Jimmy Nelson te zien bij Absolute Art Gallery in Brussel.

LEES MEER
foto

'Landscapes' van Zhuang Hong Yi

De Chinese kunstenaar Zhuang Hong Yi is op dit moment wereldbekend voor zijn “Color-changing Flowerbeds”. Ook in onze galeries stellen wij deze werken tentoon. Afspraak van 31 maart tot 29 april in Absolute Art Gallery op de Zeedijk in Knokke.

LEES MEER
foto

Britse kunst

Absolute Art Gallery introduceert twee Engelse kunstenaars. Jenny Pockley en Nick Archer zijn een koppel die in het zuiden van Engeland wonen. Yoeri De Backer leerde hen in Londen kennen. Tot einde maart kan je hun werk zien in de galerie in Brugge.

LEES MEER
foto

Het Chocolade-project door Atelier Marc Lagrange

Polaroidfotografie bespeelt een aparte dimensie. Je kunt het op geen enkele manier vergelijken met digitale fotografie, zelfs al zie je ook quasi meteen resultaat. Onmiddellijk, nauwelijks 30 seconden nadat je hebt afgedrukt, heb je een fysiek object in de hand.

LEES MEER
foto

Nieuwe galerie in Brussel

Absolute Art Gallery opent op zaterdag 16 december zijn nieuwe galerie op de Grote Zavel nr 7 in Brussel.

LEES MEER
Om de website zo optimaal mogelijk vorm te geven en voortdurend te kunnen verbeteren, gebruiken wij cookies.
Accepteer Weiger Lees meer

Meer inspiratie, direct in je inbox

Blijf op de hoogte van het reilen en zeilen van First Friends. Schrijf je in voor onze driewekelijkse nieuwsbrief, boordevol exclusieve lifestyletrends, speciale acties en nieuws van onze partners.

  • Dit is een verplicht veld.
  • Dit is een verplicht veld.
  • Dit is geen geldig e-mailadres.