MENU

Verilin en de natuurlijk chique look van crunched linnen

Bij De Nachtwacht ontdek je nu de nieuwe Free collectie van Verilin. Deze collectie bestaat uit 100% linnen dat na het weven een crunch behandeling kreeg. Door deze behandeling blijft er permanent een lichte kreuk - of ‘crunch’ - in de stof zitten, ook na het wassen.

AUTEUR:
De Nachtwacht

Crunched linnen, een echte aanrader voor wie houdt van een nonchalant chique aankleding van zijn of haar bed. Free collectie van Verilin

Crunched linnen hoef je dus niet te strijken, wat het heel gemakkelijk maakt in onderhoud. Ongestreken komt de natuurlijke look van dit linnen het best tot zijn recht. Voor velen een voordeel!

Free Bed 1

Bijzondere eigenschappen van linnen

Atelier4Zw

Linnen is een heel fijne en comfortabele stof om in te slapen. Een van haar interessantste eigenschappen is het reguleren van warmte. Bij velen doet de stof meteen aan zomer denken, terecht want linnen ademt en zorgt er zelfs voor dat de lucht tussen jou en de stof frisser en koeler aanvoelt dan die in de omgeving. Het neemt daarnaast heel goed vocht op en geeft dat ook gemakkelijk terug af aan de lucht, zo blijft jouw dekbedovertrek droog en fris aanvoelen. Maar ook in de winter is linnen heel aangenaam, want dan houdt de stof juist warmte vast.

Producten van linnen worden alleen maar mooier en zachter door gebruik. De stof wordt gemaakt van de vlasplant en is driemaal zo sterk als katoen. Met een linnen dekbedovertrek maak je niet enkel een duurzame, maar ook een milieuvriendelijke keuze. Zo worden er tijdens het productieproces van linnen veel minder water en toxische stoffen gebruikt.

Atelier6Zw
Free Bed 3

Linnen maakte een sterke comeback en is terug volop in de mode. Het puur Belgische bedlinnen van Verilin biedt jou de combinatie van comfort en luxe, het straalt klasse uit maar is ook natuurlijk.

Nachtwacht Verilin

Verilin maakt jouw linnen dromen werkelijkheid

Atelier8Zw

Het Kortrijkse Verilin, al meer dan 20 jaar partner van De Nachtwacht, slaagt er elk seizoen in om de grenzen te verleggen met een product dat al eeuwen in de Vlaamse cultuur verankerd ligt: linnen. Hiervoor werken Ilse en Anne-Sophie samen met grote namen uit binnen- en buitenland. Hun vakmanschap en innovatiedrang leverde hen internationale erkenning op en maakte hen een van ’s werelds meest toonaangevende fabrikanten van luxe linnen producten.

Het verhaal van Verilin begon in 1956. Etienne Vercruysse, opa van Ilse en Anne-Sophie, richtte Verilin op toen de vlasindustrie volop bloeide. In de jaren tachtig nam dochter Laurianne het bedrijf over, vandaag streven kleindochters Ilse en Anne-Sophie in de traditie van het bedrijf naar de allerbeste kwaliteit. Dankzij het hoogtechnologisch machinepark en de knowhow van ambachtslui in het atelier kunnen ze elke linnendroom realiseren. Om de kwaliteit van het weven tot de afwerking te garanderen, gebeurt het productieproces trouwens nog altijd ter plaatse in eigen beheer.

Meer over Verilin op onze website
Verilin 030717 0040

Het unieke gevoel van linnen zelf eens ervaren? Het crunched linnen van Verilin is verkrijgbaar in verschillende kleuren: wit, ivoor, lichtgrijs, lichtroze, zalmroze… Kom gerust langs in onze showroom te Kortrijk of mail ons vrijblijvend voor meer info: info@denachtwacht.be

Wij helpen jou graag verder bij het waarmaken van jouw linnen dromen.

Mail voor meer info

U AANGEBODEN DOOR
FIRST FRIENDS PARTNER
De Nachtwacht

Om de website zo optimaal mogelijk vorm te geven en voortdurend te kunnen verbeteren, gebruiken wij cookies.
Accepteer Weiger Lees meer

Meer inspiratie, direct in je inbox

Blijf op de hoogte van het reilen en zeilen van First Friends. Schrijf je in voor onze driewekelijkse nieuwsbrief, boordevol exclusieve lifestyletrends, speciale acties en nieuws van onze partners.

  • Dit is een verplicht veld.
  • Dit is een verplicht veld.
  • Dit is geen geldig e-mailadres.