MENU

Uitblazen in Marbella, het Californië van Europa

Met 320 zonnedagen per jaar heeft de Spaanse Costa del Sol haar naam niet gestolen. De mondaine badplaats Marbella is tevens de toegangspoort naar de rijke cultuur van Andalusië. Maak op 13, 14 of 15 november kennis met deze zonovergoten regio op een info-avond bij Fortum Vastgoed.

Naar analogie met ‘The Golden State' Californië, staat Marbella bekend als 'The Sunshine Coast’. De stad werd eind jaren vijftig ontdekt door de internationale jetset. De bekende Marbella Club werd er in 1954 gebouwd door Prins Alfonso de Hohenlohe als privéwoning. In de jaren 70 ontwikkelde Alfonso de woning tot hotel, zoals we het vandaag kennen.

Populair bij wereldsterren
Marbella staat bol van de glitter en glamour, maar ook de luxevastgoedmarkt in Marbella weerspiegelt die van Beverly Hills. A-listers zoals Michelle Obama, Eva Longoria en Simon Cowell, maar ook locals zoals Julio Iglesias en Antonio Banderas bezitten er een luxe-eigendom.

De exclusieve Californische woonwijken zoals North Roxbury, Bedford, Camden, Rodeo Drive en Bel Air, kan je makkelijk vergelijken met met Marbella's La Zagaleta, El Madronal, waar o.a. Sting en Rod Stewart verblijven, The Golden Mile, Sierra Blanca of Sotogrande.

Marbella is niet alleen een mondaine badplaats, maar ook de poort naar de rijke cultuur van Andalusië, waar velen the Californian lifestyle herkennen en ook beleven. Denk aan wandelen op de met palmen omzoomde Paseo Maritimo, luieren op de eindeloze stranden bij een van de hipste beach clubs of gegrilde sardines proeven bij een lokale chiringuito.

Mekka voor shoppers en golfers
Puerto Banus, ook wel de Rodeo Drive van Zuid-Spanje genoemd, wordt geprezen als het Mekka voor de shopper. Alle grote namen, van Carolina Herrera tot Louis Vuitton tot Dolce & Gabbana zijn er op de afspraak. Zelfs de meest ervaren luxeshoppers halen hier hun hartje op.

Zin om een balletje te slaan? Voor elk wat wils in de Costa del Sol. De regio is ook gekend als de “Costa del Golf”, met meer dan 60 golfbanen, waaronder de wereldberoemde Valderrama-baan, de thuishaven van The Ryder Cup en The Volvo Masters.
Op 13, 14 en 15 november, telkens om 18u30, organiseert Fortum Vastgoed samen met haar partners, Marbella Maison en Sirejacob Legal & Tax, info-avonden in Gent, Roeselare en Oudenaarde. Op deze dagen worden verschillende (nieuwbouw)projecten voorgesteld, inclusief alle juridische en fiscale aspecten van vastgoed in het buitenland.

Interesse? Schrijf je gratis in voor 9 november via annelies@fortum-vastgoed.be

Om de website zo optimaal mogelijk vorm te geven en voortdurend te kunnen verbeteren, gebruiken wij cookies.
Accepteer Weiger Lees meer

Meer inspiratie, direct in je inbox

Blijf op de hoogte van het reilen en zeilen van First Friends. Schrijf je in voor onze driewekelijkse nieuwsbrief, boordevol exclusieve lifestyletrends, speciale acties en nieuws van onze partners.

  • Dit is een verplicht veld.
  • Dit is een verplicht veld.
  • Dit is geen geldig e-mailadres.