MENU

Thank you for reminding me what butterflies feel like

Spreid je vleugels, vlieg, maak een onuitwisbare indruk. Elke vlinder doet het; hij ontpopt zich tot wat hij wordt: de beste versie van zichzelf. En daarom is hij ons handelsmerk.

De vlinder in ons logo staat symbool voor hoe we werken. Het gaat niet om het juweel op zich, wel om de persoon die het schenkt, krijgt en draagt. Iedereen is graag uniek. Iedereen ís ook uniek. Precies daarom is een goed juweel een perfect verlengstuk van wie je bent. Het helpt je te ontpoppen. Wij helpen je te ontpoppen.

Vlinders zijn nobel, broos en prachtig. Ze kleuren onze wereld in. Ze zijn wat ze zijn: juweeltjes.

Een juweel, een leven lang

Marie01

Het verhaal van Marie

Ik zie ze hier nog binnenkomen,” vertelt de oma van Marie. “Ze was 18 en had net haar eerste juweel gekocht. Een kettinkje dat helemaal haar stijl was. Maar algauw bleek dat het helaas van slechte kwaliteit was. Het liet zelfs sporen na op haar huid. Het kind was echt ontgoocheld.

Marie02

Gelukkig wist haar oma raad. Oma’s weten altijd raad. “Ik had nog een kettinkje in die stijl dat ik ooit had gekregen voor mijn communie. We zijn ermee naar Juweliers Casteur gegaan, die het hebben omgetoverd tot een juweeltje dat ze nu haar hele leven kan dragen. Haar naam staat er zelfs in gegraveerd, in haar eigen handschrift. Het is nog altijd haar favoriete ketting. Weet je, het deed me eerlijk gezegd wel wat, dat mijn oude sierraad een nieuw leven kon krijgen."

Emma01

Het verhaal van Emma

Toen de oma van Emma overleed, viel er een pijler in haar leven weg. Maar ze liet wel heel mooie herinneringen na. Meer nog, haar kinderen en kleinkinderen dragen nog altijd haar juwelen. “Ik was echt verliefd op die ene steen die oma van opa had gekregen, een blauwe topaas. Ik was amper 12, maar ik zag ‘m echt al voor me in een halssnoer. Ik heb toen zelfs op papier een ontwerp geschetst van mijn droomjuweel. Het heeft lang in mijn lade gelegen.

Emma02

Iets voor haar 16de verjaardag kwamen de ouders van Emma met het ontwerp naar de winkel. We hebben aan de hand van het ontwerp en in samenspraak met de ouders het juweel gemaakt. Emma kreeg een juweel voor haar 16de verjaardag op basis van haar ontwerp en de steen van Oma.

Ze kon het nauwelijks geloven. “Ik ben nog altijd enorm verrast hoe Stefaan op basis van mijn schets zo’n mooi sieraad heeft kunnen maken. Helemaal zoals ik het me had voorgesteld. En het mooiste van al: ik mag nu voor altijd met oma op stap.

Coeur de Casteur

Casteur Cataloog Nj18 Team Hart

Bij Casteur bieden we juwelen aan van topmerken. Maar vind je daar niet tussen wat je zoekt, dan gaan wij nog nét dat stapje verder: dan máken we het juweel dat je zoekt. Dat is Coeur de Casteur: ons eigen label. En het is van jou alleen, want elke creatie, elk stuk is uniek. We maken het samen met jou; dat maakt het dubbel mooi.

Je krijgt een juweel op maat en voor het leven, en dat kan op twee manieren: we kunnen vanaf nul beginnen, of we blazen een oud juweel nieuw leven in. Een steen, een familiestuk met veel emotionele waarde maar dat misschien niet helemaal jouw stijl is. Hoe dan ook gaan we eerst heel goed naar je luisteren. Jij doet je verhaal, vertelt wat je precies zoekt en waarvoor het zal dienen. En wij staan je bij met advies, we tonen voorbeelden, we maken schetsen… tot we de perfecte tekening hebben.

Casteur Montage

Dan gaat onze goudsmid aan de slag met jouw droomjuweel. Het gaat door ruwe maar ervaren handen die het stap voor stap vormgeven in het atelier. Wat je krijgt, is vakmanschap in zijn puurste vorm. We smeden niet alleen juwelen, we smeden herinneringen voor generaties ver.

Nu komt dat moment waarop jij die ene unieke ring, die halsketting, armband… in ontvangst neemt die je zelf hebt helpen creëren. Zo zijn er geen twee, hij is van jou alleen. Er schuilt een heel verhaal in dat deels al is verteld en deels nog moet worden geschreven. Het jouwe. Mogelijk voel je nu een vlinder in je buik.

Casteur Montage 2

Coeur de Casteur, dat zijn bijzondere juwelen in 18 karaat wit, geel of rosé goud, al dan niet bezet met diamanten. Creaties van de hoogste kwaliteit die op traditionele wijze worden vervaardigd door onze gespecialiseerde goudsmeden. De materialen, technieken en afwerking worden juweel per juweel door ons geselecteerd en gecontroleerd: we staan garant voor meer dan een leven lang draagplezier.

Bedenk samen met ons jouw juweel

U AANGEBODEN DOOR
FIRST FRIENDS PARTNER
Juweliers Casteur

Om de website zo optimaal mogelijk vorm te geven en voortdurend te kunnen verbeteren, gebruiken wij cookies.
Accepteer Weiger Lees meer

Meer inspiratie, direct in je inbox

Blijf op de hoogte van het reilen en zeilen van First Friends. Schrijf je in voor onze driewekelijkse nieuwsbrief, boordevol exclusieve lifestyletrends, speciale acties en nieuws van onze partners.

  • Dit is een verplicht veld.
  • Dit is een verplicht veld.
  • Dit is geen geldig e-mailadres.