MENU

De beste tips voor een frisse nachtrust

Het belooft een hete zomer te worden! Tijdens de warme zomernachten kan het soms moeilijk zijn de slaap te vatten. Vanavond toch fris slapen? Lees dan snel verder voor onze tips die jouw nachten wat draaglijker kunnen maken:

AUTEUR:
De Nachtwacht

Bedlinnen

Vermijd, zeker in de zomer, bedtextiel met synthetische materialen. Kies eerder voor een katoenen of linnen dekbedovertrek. Hetzelfde geldt natuurlijk ook voor jouw nachtkledij.

Deze natuurmaterialen ademen en helpen dus om de warmte van het lichaam makkelijk te evacueren. Linnen neemt daarnaast heel goed vocht op en geeft dat ook gemakkelijk terug af aan de lucht, zo blijft jouw dekbedovertrek droog en fris aanvoelen.

Veel mensen kiezen ervoor om tijdens de warmste nachten ook enkel met een laken te slapen!

Tip: stop je lakens een uur voor het slapengaan in een tas in de diepvries! dankzij het frisse gevoel val je snel in slaap

Dekbed

Ook in de dekbedden bestaan verschillende materialen die niet te warm zijn, maar toch nog aangenaam zijn wanneer het 's nachts wat afkoelt.

Vermijd ook hier opnieuw synthetische materialen en ga bijvoorbeeld voor een zomerdons of een dekbed in bamboe. Bamboe ademt en voelt zeer koel en zacht aan. Dit maakt het het ideale dekbed voor deze tropische temperaturen.

Bamboe Duvet Summer Comfort Bamboo 3

Matras

Warmte in bed wordt een groot deel gecreëerd door je matras. Hou dus rekening met de isolatiewaarden van een matras, wanneer je eentje aankoopt.

Synthetische materialen zullen klammer aanvoelen dan natuurlijke grondstoffen. Schuim- en latexmatrassen ventileren minder dan een goede pocketverenmatras.

Best zijn enkel natuurmaterialen rechtstreeks op de pocketveren, en ook Talalay-latex. Deze laatste heeft een zeer open structuur en ventileert bijgevolg veel beter dan gewone latex en koudschuim. De beste matrassen op de markt zullen bijna altijd deze twee materialen gebruiken als afdeklaag!

Een topmatras voelt warmer aan dan een gewone matras, je ligt er iets dieper in, waardoor de warmte niet goed weg kan.

Tip: vul een kruik met koud water en neem 'm mee naar bed! het wordt meteen lekker koel onder de lakens
Bruce Mars W Bu Pcqiweu A Unsplash

Smartsleeve matras- en kussenbeschermer

Dankzij de 3-dimensionale kruisstructuur ontstaat er een ventilerende luchtlaag in de matras- en kussenhoezen van Smartsleeve. Hierdoor blijft de lucht onder het lichaam in beweging en kan het opgenomen vocht verdampen.

Meer over Smartsleeve

Quick Wins

Sluit je gordijnen:

Probeer overdag de zon zoveel mogelijk buiten te houden. Dit doe je het best door rolluiken en gordijnen gesloten te houden, en dan zeker deze in de slaapkamer.

Schakel elektronica uit:

Vlak voor het slapen nog je mails of sociale media checken is sowieso af te raden. Zeker met deze temperaturen laat je jouw GSM of laptop best aan de kant staan, deze geven namelijk veel warmte af en dat willen we natuurlijk vermijden!

Koud washandje:

Letterlijk het hoofd koel houden! Maak een washandje nat, stop het in de diepvries en leg het koude washandje op je voorhoofd of in je nek wanneer je gaat slapen.

U AANGEBODEN DOOR
FIRST FRIENDS PARTNER
De Nachtwacht

Om de website zo optimaal mogelijk vorm te geven en voortdurend te kunnen verbeteren, gebruiken wij cookies.
Accepteer Weiger Lees meer

Meer inspiratie, direct in je inbox

Blijf op de hoogte van het reilen en zeilen van First Friends. Schrijf je in voor onze driewekelijkse nieuwsbrief, boordevol exclusieve lifestyletrends, speciale acties en nieuws van onze partners.

  • Dit is een verplicht veld.
  • Dit is een verplicht veld.
  • Dit is geen geldig e-mailadres.