MENU

Stéphane Halleux: "A New Adventure"

Van 15 maart tot en met 7 april zet Absolute Art Gallery Brussel de Belgische kunstenaar Stéphane Halleux opnieuw in de kijker met de expo “A New Adventure” in haar galerie in Brussel.

Gerecycleerd leder en verschillende metalen onderdelen van machines en snuisterijen

Eén van de opvallendste kenmerken van het werk van Stéphane Halleux is de uiterst zorgvuldige manier waarop hij de materialen, die hij gebruikt in zijn creaties, selecteert. Met gerecycleerd leder, verschillende metalen onderdelen van machines en diverse andere snuisterijen, die hij bijeen sprokkelt op brocantes, antiekmarkten etc. bouwt hij zijn unieke leefwereld en komen zijn personages tot leven.

1 2

Fantasie en verwondering

Het speelse karakter van zijn creaties houdt steeds verband met zijn kindertijd. Een periode waarin fantasie en verwondering centraal stond en elke dag zeer intens werd beleefd. Een kosmonaut en zijn hond, een vliegende ambtenaar, op hol geslagen voertuigen. Elk werk nodigt uit tot een verder verhaal, een magische beleving die de kunstenaar met ons deelt. Het werk van Stéphane is ludiek. Hij wil dat we ons samen met hem amuseren.

Nuchtere, complexe visie

Hij maakt zelf ergens ook deel uit van het verhaal. Hij is het 8-jarige jongetje dat dolgelukkig is om samen met zijn vriendjes met zijn nieuwe auto met afstandsbediening en de nieuwste Game Boy te spelen. Maar achter de schijnbaar onbekommerde façade van zijn personages schuilt ook een nuchtere, meer complexe visie op het heden. Stéphane raakt aan serieuze, diepgaande thema’s zoals de alom aanwezige communicatienetwerken die ons leven verregaand beïnvloeden, onze afhankelijkheid van materiële zaken en de consumptiemaatschappij waarin we leven.

3 4
Dsc 4199

Eigen interpretatie aan zijn verhaal geven

Stéphane deelt niet alleen zijn universum met ons, maar laat ons daarbij ook vrij om onze eigen interpretatie aan zijn verhaal te geven. Heeft de motorrijder haast om naar zijn werk te gaan? Of wil hij op tijd zijn voor zijn afspraakje? Is de vliegende ambtenaar wel gelukkig met zijn leven? Op welke planeet is deze kosmonaut de weg kwijtgeraakt?

Kortspeelfilm “Mr. Hublot”

Reeds in 2014 kwam het universum van Stéphane Halleux tot leven in de kortspeelfilm “Mr. Hublot”, die toen bekroond werd met een Oscar voor “Beste animatie-kortfilm”. Het succes van Stéphane steunt zeker op de balans tussen de onschuld die zijn futuristische-retro creaties uitstralen en de veeleisende wereld waarin we leven. Maar ook op het feit dat hij ons niets opdringt. Aan ons de keuze om ons of te laten meevoeren in een wereld van kinderlijke onschuld of in opstand te komen tegen het slecht functioneren van onze maatschappij. Het is juist dit evenwicht dat ons een gevoel van verwondering geeft als je de werken van Stéphane bekijkt. Want al lijken de personages mechanisch, buiten proportie en een tikkeltje onrustwekkend…uiteindelijk herinneren ze er ons aan dat alles goed zal komen.

Dsc 7492

Stéphane Halleux, dat is Kafka met een glimlach. Het is een funky Jules Verne. Het is George Orwell die op citytrip vertrekt. Het is existentialisme met pop allures. Vandaag behoort Stéphane tot de kunstenaars die je in één oogopslag herkent. Van Tim Burton tot Jamie Hewlett via Shepard Fairey en Banksy, je hoeft maar één fragment van hun werk te zien en je herkent de auteur onmiddellijk. In elk detail herken je zijn handschrift.

Banner En

Expositie én een nieuw boek

Beleef nu de verdere evolutie van de nieuwste creaties van Stéphane Halleux in “A New Adventure”. Deze expositie loopt van 15 maart tot 7 april 2019 bij Absolute Art Gallery, Grote Zavel 7 te Brussel.

Ter gelegenheid van deze expositie verschijnt ook een nieuw boek over het werk van Stéphane Halleux. Het hardcover boek telt 160 pagina’s en bevat ongeveer 150 foto’s. Alle teksten zijn in het Nederlands, Frans en Engels.
Voor meer informatie kun je terecht op onze website.

Bezoek www.absoluteartgallery.com
Book 2019

U AANGEBODEN DOOR
FIRST FRIENDS PARTNER
Absolute Art Gallery

Om de website zo optimaal mogelijk vorm te geven en voortdurend te kunnen verbeteren, gebruiken wij cookies.
Accepteer Weiger Lees meer

Meer inspiratie, direct in je inbox

Blijf op de hoogte van het reilen en zeilen van First Friends. Schrijf je in voor onze driewekelijkse nieuwsbrief, boordevol exclusieve lifestyletrends, speciale acties en nieuws van onze partners.

  • Dit is een verplicht veld.
  • Dit is een verplicht veld.
  • Dit is geen geldig e-mailadres.