MENU

Spaanse kunstenaar Kiko Miyares

Kiko Miyares is een jonge, veelbelovende kunstenaar die sinds 5 jaar actief is als professional. Geboren in 1977 in Llanes, Spanje, studeerde hij Moderne kunsten aan de Baskische universiteit. Van 2002 tot 2009 werkte hij in het Guggenheim Museum in Bilbao.

Kijken naar een sculptuur van Miyares doet iets met je hersenen en wekt een illusie van projectie, alsof je naar een hologram kijkt in plaats van een reëel voorwerp.

De kunstenaar beoogt dan ook om ons bewust te maken van onze grotendeels onbewuste, automatische wijze van waarnemen en de perceptie die dat oplevert.

Ensayo De Traccion 04 2017 160X35X20 2
Zijn figuren zien er in het algemeen nogal ruw en rauw uit en worden gekarakteriseerd door vervormingen en een verwrongenheid die een vervreemdend effect oplevert. Kiko Miyares, schilder én beeldhouwer, met een voorliefde voor het werken met hout
Ensayo De Traccion 06 01

Foto's van de anamorfe sculpturen van Kiko Miyares kunnen uiteraard niet het gevoel van de realiteit weergeven, maar op de instagram pagina van de kunstenaar kan je een video bekijken van het atelier van de kunstenaar

Instagram van Kiko Miyares

In zijn meest recente werken, die nu te zien zijn bij Absolute Art Gallery in Brugge, gebruikt Kiko Miyares fluorescerende verf in diverse felle tinten zoals roze en geel. Zowel in daglicht als in een donkere omgeving lijken zijn creaties daardoor van binnenuit op te lichten. Een wonderlijk en spectaculair gebruik van materialen. Een kunstenaar om in de gaten te houden!

Meer Kiko Miyares

U AANGEBODEN DOOR
FIRST FRIENDS PARTNER
Absolute Art Gallery

Om de website zo optimaal mogelijk vorm te geven en voortdurend te kunnen verbeteren, gebruiken wij cookies.
Accepteer Weiger Lees meer

Meer inspiratie, direct in je inbox

Blijf op de hoogte van het reilen en zeilen van First Friends. Schrijf je in voor onze driewekelijkse nieuwsbrief, boordevol exclusieve lifestyletrends, speciale acties en nieuws van onze partners.

  • Dit is een verplicht veld.
  • Dit is een verplicht veld.
  • Dit is geen geldig e-mailadres.