MENU

‘Secret Stories’ van Jacqueline Bozon: het perfecte mysterie

Jacqueline Bozon communiceert door middel van kleuren. Haar abstracte schilderijen weerspiegelen haar visie op het leven in een avontuurlijk en kleurrijk lijnenspel. Het nieuwste werk van Jacqueline Bozon is nog tot 26 november te zien bij Absolute Art Gallery in Knokke.

De abstracte kleurrijke schilderijen van Jacqueline Bozon weerspiegelen de indrukken en ervaringen die ze mee terugneemt van haar vele avontuurlijke reizen en de variëteit aan culturen die ze onderweg tegenkomt. Deze ervaringen vermengt ze met de verschillende materialen die ze gebruikt, zoals acryl, olieverf, aluminiumfolie, gips, Nepalees papier, zand en hars.

Expo ‘Secret Stories'
Schoonheid wordt gecreëerd door degenen die het durven te zien. Net zoals elke cultuur zijn eigen rituelen en verhalen kent, heeft iedereen zijn eigen persoonlijke levensverhaal. Waarom we reizen of bepaalde paden in het leven nemen of verlaten: het gaat allemaal om de keuzes die we maken. Al die verschillende keuzes en ervaringen zijn voor iedereen uniek en laten hun sporen na, een soort testament van ons levenspad.

Jacqueline Bozon gebruikt haar ervaringen en observaties om een kleurrijk, speels lijnenspel te creëren. Ze communiceert door middel van kleuren, een universele taal die gemakkelijk te begrijpen valt en zich leent voor verschillende vertalingen. Denk bijvoorbeeld aan de kleur rood, die aan de ene kant een gevoel van romantiek, gepassioneerde liefde en warmte oproept maar tegelijkertijd ook de kleur van gevaar en angst vertegenwoordigt.

Kleurrijk avontuur
De werken van Bozon weerspiegelen haar visie op het leven in een avontuurlijk en kleurrijk lijnenspel. De bovenste laag van het werk geeft al een goede eerste indruk van wat het representeert. Voor velen is dat genoeg. Maar voor wie de tijd neemt om langer te kijken en dieper te graven komen er veel meer lagen naar de oppervlakte en ontplooit het kunstwerk zich volledig. Onze persoonlijke reflectie en ervaringen beginnen zich met de kleurige lijnen te vermengen. Onze emoties en het lijnenspel ontmoeten elkaar en beginnen zich te vermengen waardoor er spontaan nieuwe, mooie verhalen ontstaan.

‘Secret Stories’ is als een boek, vol verrassingen en spannend om te lezen, alleen lees je dit niet maar beleef je het. Jacqueline’s techniek is zowel mysterieus als perfectie: de vele lagen verf worden zorgvuldig gescheiden door de hars die ze aanbrengt waardoor er een buitengewoon perspectief ontstaat. “The art is to see without thinking and not thinking that you see.”

Nog tot 26 november is het nieuwste werk van Jacqueline Bozon te zien bij Absolute Art Gallery in Knokke op de Kustlaan 285.

Openingsuren: 11:00 - 18:30u. van donderdag t.e.m. maandag, ook op zon- en feestdagen. Wenst u graag meer informatie? Mail naar monique@absoluteartgallery.com


U AANGEBODEN DOOR
FIRST FRIENDS PARTNER
Absolute Art Gallery

Om de website zo optimaal mogelijk vorm te geven en voortdurend te kunnen verbeteren, gebruiken wij cookies.
Accepteer Weiger Lees meer

Meer inspiratie, direct in je inbox

Blijf op de hoogte van het reilen en zeilen van First Friends. Schrijf je in voor onze driewekelijkse nieuwsbrief, boordevol exclusieve lifestyletrends, speciale acties en nieuws van onze partners.

  • Dit is een verplicht veld.
  • Dit is een verplicht veld.
  • Dit is geen geldig e-mailadres.