MENU

Roze wolk of donderwolk?

Eigenlijk is dat veelal het verschil tussen een goede of slechte nachtrust voor mama en papa. En wanneer een baby al heel snel slaapt als een roos, klinkt dat vaak als geluk hebben, maar is dat zo? Hier volgen enkele beproefde tips!

De slaapsignalen herkennen?

Eén van de eerste belangrijke stappen bij het slapengaan is het aanvoelen van de vermoeidheid van je baby of kind. Maar niet elk kind vertoont dezelfde signalen. Soms zijn ze heel subtiel waardoor je ze makkelijk mist. Als steuntje vind je hier enkele tekenen aan de wand, vaak zelfs in deze volgorde:

Wanneer intukken?

Over één aspect zijn alle slaapcoaches en -artsen het eens: van zodra je baby huilt, is de kans groot dat hij over zijn vermoeidheid heen is en in de fase van oververmoeidheid terecht komt. Dit houdt in dat je de slaaptrein net gemist hebt. Het is dus aan te raden om ruim op tijd te starten met je bedtijdroutine. Wanneer jouw baby of kind naar bed gaat in de fase van het gapen en oogjes wrijven, ben je zeker dat je lekker op tijd op in de nachttrein ligt voor-ie vertrekt.

De wakkertijden?

Veel nieuwe ouders hebben nog nooit gehoord van de wakkertijden. Dit is de tijd dat je baby of kind goed en alert kan wakker zijn tussen twee dutjes. Dit is voor elke leeftijd uiteraard weer anders en ook mag je een korreltje zout invoegen voor individuele verschillen. Maar hoe ouder je kleintje is, hoe langer zijn wakkere periodes zullen zijn.

Klik even door naar https://www.thebabyscorner.be/... en vind meteen een handig overzichtje van de wakkertijden per leeftijd. Je kan ook verder lezen met heel wat tips over de slaapomgeving, het bedtijdritueel, slaapassociatie en consequentie.

Met deze tips laat je de donderwolken zienderogen verdrijven en kan je zalige nachten verwelkomen. Welterusten.

Shop ook online op www.thebabyscorner.be

SHOP THE LOOK: Théophile & PatachouMy First CollectionSleepyheadOliver Furniture - Les Rêves d’AnaïsNobodinozMilinane

U AANGEBODEN DOOR
FIRST FRIENDS PARTNER
The Baby's Corner

Om de website zo optimaal mogelijk vorm te geven en voortdurend te kunnen verbeteren, gebruiken wij cookies.
Accepteer Weiger Lees meer

Meer inspiratie, direct in je inbox

Blijf op de hoogte van het reilen en zeilen van First Friends. Schrijf je in voor onze driewekelijkse nieuwsbrief, boordevol exclusieve lifestyletrends, speciale acties en nieuws van onze partners.

  • Dit is een verplicht veld.
  • Dit is een verplicht veld.
  • Dit is geen geldig e-mailadres.