MENU

Ook De Nachtwacht is fan van Verilin

Al meer dan zestig jaar is Verilin een bekende naam in de textielsector. De West-Vlaamse vlasweverij ontwerpt hoogwaardig textiel om letterlijk bij weg te dromen. Ze werken zoals velen graag met linnen en katoen, maar hun dessins worden altijd ingeweven. Atypisch en puur Belgisch, geen wonder dat De Nachtwacht reeds vele jaren Verilin in Zuid-West-Vlaanderen verdeelt.

AUTEUR:
De Nachtwacht

Vakmanschap troef in het Kortrijkse familiebedrijf: kleindochters Ilse en Anne-Sophie breien met veel plezier een vervolg aan het Verilin-verhaal van mama Laurianne en opa Etienne. De derde generatie blijft resoluut kiezen voor het meer hoogwaardige linnen en heeft zich onder andere in maatwerk gespecialiseerd. Omdat afmetingen en kleuren volledig afgestemd zijn op de wensen van de klant, wordt er tijdens de ontwikkeling amper afval geproduceerd. 

Collectie Nuéé is zacht, uniek en kleurrijk. Ontdek ze bij De Nachtwacht.

West-Vlaanderen Boven
Ook omdat beide bedrijven oer Belgisch zijn, is Verilin niet weg te denken bij De Nachtwacht: “De stoffen worden in onze eigen ateliers geweven, versneden, gezoomd of geborduurd en manueel afgewerkt. Enkel het verzachten en voorwassen gebeurt extern. Het vraagt doorzettingsvermogen en geduld om alles in België te doen, maar het biedt ons wel de opportuniteit om flexibel op elke vraag in te spelen”, Ilse Dedeken wil de productie absoluut in België houden. “Het is onze grootste sterkte, en geeft ons een unieke positie in de globale wereld van het luxueuze huislinnen”

Een Bed Vol Awards
Daarbovenop experimenteert Verilin erop los, samen met het ontwerpersduo Sofie Lachaert en Luc D’Hanis creëerden ze ‘Al slapend rijk worden’. Een technisch hoogstandje volgens Kim Vanacker van De Nachtwacht: “Dankzij hun Jacquard-machines kunnen ze foto’s weven, waardoor ze – in tegenstelling tot bij digitaal printen – ook in de diepte in het textiel zitten. Doordat de machine met 12.000 draadjes tegelijk weeft, kunnen ze de meest complexe patronen aan. Damastweven 2.0, zeg maar.” Het bankbriefje werd in 2014 bekroond met een Henry van de Veldelabel. Dankzij deze wisselwerking tussen authenticiteit en innovatie is het bedrijf vaak de eerste keuze van royals, luxe hotels en designers. 

Sindsdien heeft Verilin nog meer prijzen, en punten, gescoord met hun stijlvol beddengoed. Beddengoed dat perfect aansluit bij de eisen die De Nachtwacht stelt: perfectionisme, kwaliteit en oog voor detail. Jouw dekbedovertrek, plaid of hoeslaken worden naar een hoger niveau getild. Na zestig jaar ervaring beschikt Verilin over een meer dan uitstekende reputatie. 

Heb jij zin om van die reputatie te genieten? Spring dan zeker eens binnen in onze winkel of misschien ervaar je dit prachtig West-Vlaams product wel tijdens een nachtje in het testnest.

U AANGEBODEN DOOR
FIRST FRIENDS PARTNER
De Nachtwacht

Om de website zo optimaal mogelijk vorm te geven en voortdurend te kunnen verbeteren, gebruiken wij cookies.
Accepteer Weiger Lees meer

Meer inspiratie, direct in je inbox

Blijf op de hoogte van het reilen en zeilen van First Friends. Schrijf je in voor onze driewekelijkse nieuwsbrief, boordevol exclusieve lifestyletrends, speciale acties en nieuws van onze partners.

  • Dit is een verplicht veld.
  • Dit is een verplicht veld.
  • Dit is geen geldig e-mailadres.