MENU

Online expo “Grand Cru” van de Britse kunstenaar Alan Kingsbury

We willen u graag verwennen met de geplande solotentoonstelling van de Britse kunstenaar Alan Kingsbury in onze galerie. “Grand Cru” gaat van start op 4 april, maar dan online.

Alan Kingsbury, geboren te Londen in 1960, begon reeds op negenjarige leeftijd met olieverf te schilderen. Hij studeerde kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Wales en de New Academy for Art Studies, waar hij zich specialiseerde in de oude meesters en moderne Europese schilderkunst.

Na zijn studies werkte hij een tijd voor musea en veilinghuizen. In 1986 startte Alan’s carrière als fulltime kunstschilder, eerst in Italië, dan in Schotland en sinds 1991 in West Cornwall. Alan werd ook verkozen tot Academicus aan de prestigieuze Royal West of England Academy.

Chinon Et Crémant 112 X 107
Chinon et Crémant_112 x 107
Zinfandel 122 X 91
Zinfandel_122 x 91

Met “Grand Cru” brengt Alan Kingsbury een unieke en sfeervolle expo. De verstilde taferelen getuigen van gezellige tijden en feestelijke gebeurtenissen.

Het fonkelende glaswerk brengt steeds een ander verhaal, zeer realistisch en tegelijkertijd mysterieus. Wie was er hier? Welke gelegenheid werd er gevierd?

De kleuren van de wijnen, het realisme van de compositie... je wil het glas van het doek nemen, het aroma opsnuiven en de wijn proeven.

Het water in een karaf en drinkglaasjes, puur en transparant. Zelfs de nog ongebruikte lege glazen getuigen van een verwachtingsvolle stemming.

In zijn typerende vloeiende stijl ordent Kingsbury de elementen op het canvas met een schitterend schaduwspel, wat de uitstraling van elke creatie nog verhoogt.

Verres Du Sommelier 112 X 84
Verres du Sommelier_ 112 x 84
Grand Cru 152 X 127
Grand Cru_152 x 127

Alle werken nodigen uit om in het verhaal te stappen dat Kingsbury ons vertelt, maar ook in het persoonlijke verhaal van de kijker, een verhaal dat voor ieder van ons anders zal zijn.

Denken we terug aan een avond vol ambiance? Of brachten we tijd door met iemand die ons zeer dierbaar is? Beleven we terug een speciaal moment? Misschien plannen we een event?

“Grand Cru” doet ons dromen en genieten...

Een selectie van 14 schilderijen is momenteel online te bekijken.

Alan Kingsbury's schilderijen zijn "materie-werken". Hij brengt de olieverf dik aan op zijn doek, waardoor het sculpturale effect van de verf heel belangrijk is en niet altijd zichtbaar op foto. Daarom hebben we van elk werk een video gemaakt die u op eenvoudige aanvraag via email kan ontvangen.

Welkom, geniet alvast van deze expo.


Voor meer inlichtingen:
monique@absoluteartgallery.com
of +32(0) 491 52 70 71

Bezoek de online expo
Capo Di Stato 76 X 61
Capo di Stato _76 x 61

U AANGEBODEN DOOR
FIRST FRIENDS PARTNER
Absolute Art Gallery

Om de website zo optimaal mogelijk vorm te geven en voortdurend te kunnen verbeteren, gebruiken wij cookies.
Accepteer Weiger Lees meer

Meer inspiratie, direct in je inbox

Blijf op de hoogte van het reilen en zeilen van First Friends. Schrijf je in voor onze driewekelijkse nieuwsbrief, boordevol exclusieve lifestyletrends, speciale acties en nieuws van onze partners.

  • Dit is een verplicht veld.
  • Dit is een verplicht veld.
  • Dit is geen geldig e-mailadres.