MENU

ODE aan de eeuwige jeugd

’s Werelds beroemde scooter telt 70 lentes. Vandaag staat het designicoon symbool voor la dolce vita en de eeuwige jeugd. Het inspireerde ontwerpster Elke Baert van FURORE om rond dit thema haar dynamische herfstcollectie Motorised Flirt uit te brengen.

AUTEUR:
Het Modehuis

Het verhaal van de Vespa begon in de jaren na de Tweede Wereldoorlog, toen Italië het verbod kreeg opgelegd om nog vliegtuigen te bouwen. Voor vliegtuigspecialist Piaggio & C° leek het einde nabij. Maar Enrico Piaggio besliste in die omstandigheden om het productieapparaat in zijn fabriek om te bouwen en een nieuwe tweewieler te ontwikkelen die niet alleen licht en zuinig was, maar ook makkelijk bestuurbaar was…ook door vrouwen! Het type V98 werd op 23 april 1946 gebrevetteerd en ging kort daarna in productie in de fabriek te Pontedera.

Motorised Flirt 

Uit bepaalde details van de nieuwe scooter bleek van bij de eerste oogopslag dat dit het product was van een onderneming die oog had voor design; in dit geval binnen de luchtvaart.  

De Vespa heeft zijn naam overigens te danken aan zijn typische vorm: zijn fijne taille, zijn gewelfde plaatwerk en het gezoem van zijn motor, dat aan het geluid van het insect doet denken. 

De vormentaal van deze grote verleider is ook sterk aanwezig in de nieuwe herfst- en wintercollectie van FURORE. Ontwerpster Elke Baert zette de dynamische en stijlvolle designelementen uit de wereld van de automobiel naar haar hand door enerzijds gebruik te maken van suède en leder en anderzijds door er zachte materialen in te verwerken die speels met de wind meedeinen. Het grote verleidingselement zit hem in de ietwat stoere lederen en suède broeken, al dan niet met sportieve ruitjes. Het sensuele zit hem in de speelse lengtes van de wollige jassen en de comfortabele truitjes. De kleuren variëren van koperrood tot petroleumblauw met winterwit. Diverse tinten grijs worden gecombineerd met  warme cognacbruine toetsen.

Stijlvol op weg met FURORE

Zomin je op de scooter de wegen onveilig maakt zonder helm, zomin ga je stijlvol op weg met FURORE zonder de ‘finishing touch’ te vergeten! Ontwerpster Elke Baert heeft voor het eerst handtassen ontworpen die perfect aansluiten bij haar nieuwe collectie Motorised Flirt. De twee modellen in twee verschillende versies, kregen de toepasselijke naam Flitsz en Fratsz. Meer daarover verneem je door naar www.furorefashion.be te surfen.

Ontdek het geheim achter de stijlvolle dynamiek van Motorised Flirt door een bezoekje te brengen aan Het Modehuis te Sint-Martens-Latem / Deurle waar de FURORE collectie exclusief te verkrijgen is. 

Voor alle praktische info surf naar www.het-modehuis.com.

U AANGEBODEN DOOR
FIRST FRIENDS PARTNER
Het Modehuis

Om de website zo optimaal mogelijk vorm te geven en voortdurend te kunnen verbeteren, gebruiken wij cookies.
Accepteer Weiger Lees meer

Meer inspiratie, direct in je inbox

Blijf op de hoogte van het reilen en zeilen van First Friends. Schrijf je in voor onze driewekelijkse nieuwsbrief, boordevol exclusieve lifestyletrends, speciale acties en nieuws van onze partners.

  • Dit is een verplicht veld.
  • Dit is een verplicht veld.
  • Dit is geen geldig e-mailadres.