MENU

Natuurlijk slapen? Natuurlijk, dat kan!

We worden ons alsmaar meer bewust van het feit dat bepaalde stoffen niet enkel schadelijk zijn voor het milieu, maar ook voor de mens. Slapen op natuurmaterialen zit in de lift. Bij slaapspeciaalzaak De Nachtwacht kan u terecht voor bedden die uitsluitend gemaakt zijn van natuurlijke materialen.

AUTEUR:
De Nachtwacht

Interesse voor de natuur

De stijgende interesse voor de natuur is helemaal niet verwonderlijk. Duurzaam en biologisch is tegenwoordig de trend. We zijn met zijn allen steeds bewuster bezig met ons lichaam en onze gezondheid. In de supermarkt kiezen we meer en meer voor biologische voeding en we verkiezen kledij die duurzaam geproduceerd werd boven een T-shirt met synthetische stoffen. We voelen meer en meer de behoefte om ons te omringen met eerlijke materialen. Waarom dan niet investeren in een natuurlijk bed, een product waar we een derde van ons leven in doorbrengen?

Montage

Vispring en Hästens

De meeste bedden van De Nachtwacht bevatten natuurmaterialen, maar we bieden ook twee merken aan die uitsluitend gemaakt zijn met natuurlijke materialen: Het Engelse Vispring en de Zweedse hofleverancier Hästens.

Vispring

Vispring

Vispring, het merk dat al bedden leverde aan de Titanic, onderscheidt zich door de heel degelijke, klassieke en ambachtelijke manier waarop zij bedden maken. Ze produceren zelf hun pocketveren en zorgen voor een unieke slaapbeleving op een volledig natuurlijk bed.

Vispring bedden

Hästens

Ook de bedden van de Zweedse hofleverancier Hästens, bestaan uit de beste zuivere vlas, wol, katoen en paardenhaar. In deze bedden zal je dus geen synthetische stoffen als schuim of latex terugvinden.

Hästens bedden
Hastens

Het is in ieder geval beter om natuurlijke materialen naast uw huid te hebben dan schuim gemaakt van lichaamsvreemd materiaal en petrochemische stoffen. Maar welke zijn nu de precieze voordelen van een natuurlijk bed?

Horse Hair Packing

Paardenhaar

Paardenstaarthaar wordt al eeuwenlang gebruikt als vulling in de productie van bedden. Niet zonder reden, want het heeft enkele fantastische eigenschappen. Het paardenhaar bewaakt een gelijkmatige temperatuur in het matras en maakt dus komaf met overmatig transpireren en koude rillingen.

Het hele proces van wassen, verwarmen en ontsmetten van het paardenhaar wordt voltooid zonder toevoeging van vreemde stoffen en het paardenhaar is volledig vrij van allergenen.

Elke gekrulde haar werkt ook nog eens als een kleine veer, je kan het vergelijken met twee miljoen extra veren die toegevoegd worden aan het bed. De vezels van het paardenhaar veren na compressie terug en herstellen zo de matras na jouw nachtrust.

Wol

De geschiedenis van wol gaat duizenden jaren terug. Het is een hoogwaardig en natuurlijk materiaal dat men al sinds de Oudheid gebruikt om zich koel te houden wanneer het warm is, en omgekeerd.

Wol is ademend en heeft een unieke celstructuur die tienmaal beter absorbeert dan gladde synthetische materialen. Daarnaast is het een van de meest vlambestendige vezels die er bestaan, wat het matras meteen ook natuurlijke brandvertragende eigenschappen geeft.

Wol

Katoen

Katoen is een bijzonder duurzaam en zacht materiaal, misschien wel het meest comfortabele geschenk van de natuur aan de mensheid. Het ventilerend vermogen van dit materiaal wordt het meest duidelijk op een warme zomerdag, wanneer je een katoenen hemd of blouse draagt voel je je namelijk veel koeler en droger dan wanneer je synthetische materialen draagt. Synthetische materialen houden vocht vast, waardoor een soort broeikaseffect ontstaat.

Hout

Hout

De houten frames van de Hästens bedden zijn gemaakt van zorgvuldig geselecteerd en massief grenenhout. Het Zweedse hout is afkomstig uit de Noordelijke bossen waar de bomen in een langzamer tempo groeien en dus sterker zijn.

Zowel De Nachtwacht als onze leveranciers hechten belang aan kwaliteit en verantwoordelijkheid voor het milieu. Het hout in de bedden van Vispring en Hästens is dan ook niet enkel van de hoogste kwaliteit maar is telkens afkomstig van verantwoordelijk beheerde bossen.

Schapen
Op een natuurlijk bed geniet je zonder enige twijfel van een diepere slaap en word je ’s morgens fris en uitgerust wakker.

Na de feestdagen geven we met gemak geld uit aan een fitnessabonnement. Maar ook de investering in een goed bed levert een fundamentele bijdrage aan jouw fitheid en conditie overdag. Het is immers tijdens de uren waarin je wakker bent dat je merkt hoe je geslapen hebt.

Het gevoel om op zo’n natuurlijk bed te liggen is moeilijk te beschrijven in teksten, kom dus gewoon eens langs en beleef het zelf, het team van De Nachtwacht begeleidt u graag!

Bezoek de nachtwacht

U AANGEBODEN DOOR
FIRST FRIENDS PARTNER
De Nachtwacht

Om de website zo optimaal mogelijk vorm te geven en voortdurend te kunnen verbeteren, gebruiken wij cookies.
Accepteer Weiger Lees meer

Meer inspiratie, direct in je inbox

Blijf op de hoogte van het reilen en zeilen van First Friends. Schrijf je in voor onze driewekelijkse nieuwsbrief, boordevol exclusieve lifestyletrends, speciale acties en nieuws van onze partners.

  • Dit is een verplicht veld.
  • Dit is een verplicht veld.
  • Dit is geen geldig e-mailadres.