MENU

Namibië als inspiratiebron

'Het Modehuis' is een exclusieve kledingzaak in Sint-Martens-Latem. Met ook een eigen huismerk: Furore. Mode als ode aan de identiteit en het lichaam van elke vrouw, zonder te moeten inboeten aan draagcomfort.

AUTEUR:
Het Modehuis

Voor de nieuwe lentecollectie van Furore vond ontwerpster Elke Baert inspiratie in de landschappen, kleuren en contrasten van Namibië, gelegen in zuidelijk Afrika. Duik mee in het creatieve brein van deze talentrijke Gentse ontwerpster, die met de collectie Into the Namib opnieuw haar visitekaartje afgeeft in de Belgische en internationale modewereld.

Collectie vol contrasten

Elke Baert: “Bij Namibië denk je meteen aan warme zonsondergangen, open zandvlaktes en een uniek spel van kleuren, cultuur en natuur. Aan luxueuze lodges, maar ook aan charmante, handgemaakte hutten van riet en klei. Deze kleurrijke contrasten vertaalde ik nu naar een lentecollectie met zwierige rokken en jurken, met speelse lengtes in stoffen die niet enkel een streling zijn voor het oog maar ook voor het lichaam zelf. Hagelwit gaat in dialoog met trendy turquoise. Roze krijgt gezelschap van een pittige toets oranje, appelblauwzeegroen en beige.”

Van landschap naar blouse

Inspiratie en creativiteit komen meestal langs op onbewaakte momenten. Zo ook op haar huwelijksreis in Namibië. “Te midden van de Namibwoestijn kwam ik uit in Sossusvlei, een adembenemende korrelige kleivlakte met een al even indrukwekkende kleurschakering. Dit moment lag aan de basis van een speciaal door mij geselecteerde stof, die dit fotogeniek staaltje natuur qua textuur en kleurcombinatie het best in beeld bracht.”

sossus-01.jpg#asset:1881        dame.jpg#asset:1971

“De golvende bewegingen van de uitgestrekte zandvlaktes waren daarom niet minder inspirerend. Dat resulteerde in een losse blouse in een licht transparante chiffon met fijne afbiezing waar de wind zachtjes doorheen blaast, net zoals dat bij de glooiingen van de woestijn het geval is.”  

dame2.jpg#asset:1972          zetel.jpg#asset:1973

Ook een knipoog naar de authentieke en kleurrijke Namibische gewaden kon niet ontbreken. “De hierop geïnspireerde silhouetten kregen elk een specifieke naam waaronder ‘Onguma’, een van de mooiste en avontuurlijkste gebieden in Namibië. Het betekent letterlijk: de plek die je nooit meer wil verlaten. Of de naam ‘Herero’ bijvoorbeeld, die verwijst naar een van de plaatselijke talen.

print.jpg#asset:1885

Kunst en fotografie als muze

Naast exotische reizen en cultuur zijn ook kunst en fotografie Elke’s grootste inspiratiebronnen. Het Modehuis nodigt zelfs elk seizoen een kunstenaar uit via Absolute Art Gallery om zijn of haar werk in de kijker te zetten.

“Toen ik bezig was met de lentecollectie hing er werk van Jimmy Nelson, een Britse fotograaf die 35 inheemse stammen in beeld bracht tijdens een unieke wereldreis. Ook zijn foto’s hebben me geïnspireerd tijdens het creatieve proces. Net als de beelden uit het prachtige boek Namibian Desert van fotograaf Jürgen Wettke, dat bol staat van de prachtige kleuren, texturen en structuren.”

Het eindresultaat kunt u bewonderen in Het Modehuis in Sint-Martens-Latem of in de webshop van Furore.

Welkom in Het Modehuis:

Xavier De Cocklaan 37 (verlengde Kortrijksesteenweg)
9831 Sint-Martens-Latem (Deurle)
Tel.: 09 385 97 44
E-mail: info@het-modehuis.com

www.het-modehuis.com

U AANGEBODEN DOOR
FIRST FRIENDS PARTNER
Het Modehuis

Om de website zo optimaal mogelijk vorm te geven en voortdurend te kunnen verbeteren, gebruiken wij cookies.
Accepteer Weiger Lees meer

Meer inspiratie, direct in je inbox

Blijf op de hoogte van het reilen en zeilen van First Friends. Schrijf je in voor onze driewekelijkse nieuwsbrief, boordevol exclusieve lifestyletrends, speciale acties en nieuws van onze partners.

  • Dit is een verplicht veld.
  • Dit is een verplicht veld.
  • Dit is geen geldig e-mailadres.