MENU

Naar bed met een robot?

Maak kennis met Somnox, ’s werelds eerste slaaprobot! De eerste slaaprobot ter wereld werd bedacht en ontworpen door studenten van het Robotica instituut van de TU Delft, in samenwerking met Auping. De vier ingenieurs ondervonden zelf de gevolgen van slaapgebrek en het langdurig gebruik van slaappillen bij familieleden en vrienden. Hun doelstelling? De wereld op een natuurlijke manier te laten slapen met de technologie van morgen. Zo ontstond Somnox: jouw ultieme slaappartner...

AUTEUR:
De Nachtwacht

Somnox

Somnox verbetert jouw slaapbeleving door lichaam en geest te kalmeren en stress en angst te verminderen. Door middel van een aantal intelligente algoritmes en bewezen ontspanningstechnieken val je sneller, dieper en langer in slaap en sta je ’s morgens fris en uitgerust op!

The Somnox Sleep Robot

Ademhalingsregeling

Studies toonden al aan dat rustig ademen van nature essentieel is om stress te verminderen en ontspanning te bevorderen. Hier speelt Somnox op in door de ademhaling te simuleren met dalende en stijgende bewegingen. Wanneer je de Slaaprobot ’s nachts tegen je aanhoudt, zal jouw eigen ademhaling zich automatisch en onbewust gaan aanpassen, wat een kalmerend effect genereert en je snel zal doen wegdromen.

Tip: kies voor langzame muziek, deze bevordert namelijk trage hersengolven, wat leidt tot een semi-hypnotiserende of meditatieve toestand.

Rustgevende muziek

Daarnaast is Somnox ook uitgerust met een aantal rustgevende geluiden zoals een hartslag, ontspannende meditatie en slaapliedjes. Mensen worden rustig van klanken die opgebouwd zijn uit ruis: zoals het ruizen van de wind of de golven van de zee bijvoorbeeld. In de uitgebreide geluidenbibliotheek zal je zeker iets vinden waar jij rustig van wordt. Toch liever jouw favoriete album of een audioboek om tot rust te komen? Somnox kan elk geluid afspelen dat je maar wilt en laat je dus ook toe jouw eigen muziek up te loaden!

Comfort en affectie

Dankzij de ergonomische vorm en zachte materialen die gebruikt werden, geeft de Somnox ‘knuffelrobot’ jou een comfortabel en veilig gevoel wanneer je hem vasthoudt. De vorm is zo ontworpen dat je bij het knuffelen van de Slaaprobot een natuurlijke houding behoudt. Je kan hem comfortabel op je borst plaatsen en je armen er omheen wikkelen. Dankzij het gewicht blijft de slaaprobot ook stevig liggen op jouw matras.

Ook de materialen die gebruikt worden dragen bij tot de affectie die je voelt van de Slaaprobot. Deze werden zorgvuldig geselecteerd en getest. De hoes is volledig ademend, wasbaar en bestaat uit natuurlijke stoffen.

Somnox 2 1 0
Iphone Somnox 02

Mobiele persoonlijke applicatie

In de doos zal je ook een download link naar de mobiele applicatie van Somnox vinden. In deze app kan je de ademhalingsoefeningen en geluiden volledig naar jouw wensen instellen.

Maak zelf jouw eigen ademhalingsoefeningen of kies een van de verschillende oefeningen die beschikbaar zijn.

Benieuwd?

De Somnox slaaprobot is nu verkrijgbaar in onze Auping Store te Kortrijk, net naast De Nachtwacht. Eerst toch eens testen voor je de Somnox aankoopt? Geen probleem, de Somnox maakt deel uit van onze Slaapbib, neem hem dus gerust enkele nachtjes mee naar huis en vertel ons wat jij er van vond!

Nog vragen? Contacteer één van onze Nachtwachters, wij denken graag met jou mee over hoe we jouw nachtrust kunnen verbeteren!

Bezoek onze website!

U AANGEBODEN DOOR
FIRST FRIENDS PARTNER
De Nachtwacht

Om de website zo optimaal mogelijk vorm te geven en voortdurend te kunnen verbeteren, gebruiken wij cookies.
Accepteer Weiger Lees meer

Meer inspiratie, direct in je inbox

Blijf op de hoogte van het reilen en zeilen van First Friends. Schrijf je in voor onze driewekelijkse nieuwsbrief, boordevol exclusieve lifestyletrends, speciale acties en nieuws van onze partners.

  • Dit is een verplicht veld.
  • Dit is een verplicht veld.
  • Dit is geen geldig e-mailadres.