MENU

Mirabel Slabbinck: handcrafted in Bruges since 1903

De collectie bed-, bad- en tafellinnen van Mirabel Slabbinck kenmerkt zich door sobere, tijdloos strakke lijnen en een eenvoudige klasse. Het is dé collectie haute couture linnen, vervaardigd met stoffen van de hoogste en fijnste kwaliteit. Ontdek de 2019 collectie van Mirabel Slabbinck, nu verkrijgbaar bij De Nachtwacht…

AUTEUR:
De Nachtwacht

De geschiedenis van Mirabel Slabbinck gaat terug tot in 1903. In dat jaar startte overgrootvader, Hendrik Slabbinck, een gespecialiseerd borduuratelier in Brugge. Al snel kende het Belgische label Slabbinck wereldfaam als fabrikant van liturgische gewaden, altaarlinnen en vaandels. Deze jarenlange ervaring en vakkennis in borduurwerk worden sinds een tiental jaar aangewend door Mirabel om unieke concepten in huishoudlinnen uit te werken.

Bendera Tf 58117
De volledige collectie – van ontwerp tot afwerking – wordt vervaardigd in het Brugse atelier van de familie Slabbinck.

Hun kracht zit in de meer dan 100 jaar ervaring van het atelier en in de passie van Mirabel Slabbinck. Zij is als allereerste vrouwelijke telg al van bij de start de zakelijke en creatieve geest achter de collectie.

"Als kind bracht ik vele uren door in het atelier van mijn vader, de plaats waar mijn opa en overgrootvader de basis legden voor onze familiale onderneming,” zegt Mirabel. “Ik vind het nog steeds een van de meest opwindende plaatsen die ik ken. Hier komen onze ontwerpen en creaties tot leven in de handen van onze geweldige vakmannen en -vrouwen." Mirabel Slabbinck

Experte

Mirabel Slabbinck is vandaag de dag, als erfgename van familiale knowhow, een experte in op maat gemaakt en gepersonaliseerd huislinnen. Ze biedt maatwerk, zowel naar stofkeuze, afmetingen en tekening. Haar creaties belichamen esthetische, emotionele en zelfs culturele waarden.

Vanuit de ateliers in Brugge leidt ze, samen met broer Mathias en neef Viktor, het bedrijf dat gesticht werd door haar overgrootvader. Ook de confectie gebeurt uitsluitend onder haar persoonlijk toezicht in de ateliers in Brugge, alles wordt er stuk per stuk en op maat gemaakt. Haar expertise maakt het merk toonaangevend in de wereld van het designer huislinnen.

Mirabel Slabbinck

Het vakmanschap, oog voor detail en de servicegerichte bedrijfscultuur werden ook snel opgemerkt door de beste interieurontwerpers en architecten. De creaties van Mirabel Slabbinck vormen de ‘final touch’ voor zowel privéwoningen als hospitality projecten en yacht en vliegtuiginterieurs.

"Het toepassen en verfijnen van eeuwenoude technieken om hedendaagse schoonheid en comfort te creëren met uitzonderlijk linnen en katoen, is en blijft onze trots en plezier."

Ontdek hieronder de verschillende creaties uit de 2019 collectie van Mirabel Slabbinck:

Marilo 2723
Marilo

Marilo

Met Marilo slaagt Slabbinck erin om het grillige, elegante lijnenspel en de unieke kleurencombinaties van marmer door te vertalen tot in de slaapkamer. Deze uitgesproken en natuurlijke collectie versterkt het karakter van elk interieur.

Velika

Slabbinck creëerde in deze creatie een heerlijk yin en yang gevoel. Velika is een mooi en rustgevend geheel dankzij het symmetrische en vloeiende lijnenspel van ijzeren hekken, dat zowel op de voor- als achterkant van de volant doorloopt.

Velika 2540
Velika
Rybina Donkergrijs 58179
Rybina

Rybina

In de Rybina collectie verwerkte Slabbinck een gestileerde visgraat als motief in de verschillende artikelen. Door de perfect symmetrische helften ontstaat een strakke en speelse tekening die zorgt voor een tijdloze elegantie. Een exclusief detail aan Rybina is dat de visgraat tekening op de volant verdeeld is over de voor- en achterkant. Elke kant vormt een eigen dessin, samen vormen ze een visgraat. Wanneer de volant golft ontstaat een speels effect.

Panta

Panta is het het meest uitdagende en eigenzinnige model uit de 2019 collectie van Slabbinck. Hier werd de klassieke rechte volant vervangen door een schuine variant. U krijgt zo het idee dat het om een omgeslagen laken gaat wat voor een uitnodigend effect zorgt.

Panta 57549
Panta

De Nachtwacht is een van de belangrijkste partners van Slabbinck. Kom eens langs in onze showroom in Kortrijk en breng een bezoek aan onze Slabbinck-corner. We maken u graag wegwijs in haar bedlinnen van topkwaliteit.

U AANGEBODEN DOOR
FIRST FRIENDS PARTNER
De Nachtwacht

Om de website zo optimaal mogelijk vorm te geven en voortdurend te kunnen verbeteren, gebruiken wij cookies.
Accepteer Weiger Lees meer

Meer inspiratie, direct in je inbox

Blijf op de hoogte van het reilen en zeilen van First Friends. Schrijf je in voor onze driewekelijkse nieuwsbrief, boordevol exclusieve lifestyletrends, speciale acties en nieuws van onze partners.

  • Dit is een verplicht veld.
  • Dit is een verplicht veld.
  • Dit is geen geldig e-mailadres.