MENU

Maison M & Kunoka Twee voeten op één buik

De huidige sneakertrend werkt bevrijdend, toch? Eindelijk voelen we ons niet meer verplicht om hakken te dragen op het werk of om er altijd chic uit te zien. Steeds de kortste weg naar huis? Stoppen met dansen door pijnlijke voeten? Dat is eindelijk voltooid verleden tijd.

Ondanks het enorme succes van sneakers, bestond er vroeger nog geen duurzaam gemaakte, comfortabele designersneaker. Eentje die niet alleen mooi en kwalitatief is, maar ook een pak aantrekkelijker geprijsd dan de high-end luxesneakers die we al kennen.

Kunoka-oprichtster Evelyne Van der Looven is al jaren actief in de modewereld en had dus alle knowhow binnen handbereik. Ze ontwierp zelf haar eigen comfortabele designersneakers en liet ze maken bij een fantastische Portugese vakman, in een klein en eerlijk Portugees atelier.

Selection 107

What’s in a name?

Tijdens een zakenreis in 2017 zat Van der Looven toevallig op een bankje in Central Park, New York. Naast haar kwam een dame zitten die haar meteen een complimentje gaf over haar leuke schoenen. Welk merk het was? En waar ze die had gekocht? Zelf gemaakt, m’am!

Ook haar onbekende gesprekspartner was actief in de modesector en zag meteen het potentieel van het ontwerp. Al snel probeerde ze Evelyne te overtuigen om deze sneakers op te markt te brengen ... Haar naam? Gabrielle Kunoka. En zo werd een nieuw merk geboren.

High fashion en creativiteit

Vandaag is Kunoka een creatief Belgisch sneakermerk dat zweert bij hoogkwalitatieve materialen, onverwachte structuren en prachtige kleurencombinaties. Geef toe: je komt niet vaak sneakers tegen met (teddy)bont op de tong, pailletten of slangenleer.

Selection 154
Selection 44

Ongeëvenaard comfort

Terwijl het coole design al méér dan een goede reden is om een paar van deze hippe stappers in huis te halen, is elke sneaker uitgerust met een extra dikke, met leder afgewerkte binnenzool van traagschuim. Dat is jouw garantie op ongeëvenaard draagcomfort.

Duurzaamheid

Al onze schoenen worden handgemaakt in Italië of Portugal, door lokale vakmensen met een authentieke liefde voor hun vak. De gebruikte materialen worden eerlijk bewerkt en lokaal gesourcet om de ecologische voetafdruk van Kunoka zo veel mogelijk te beperken.

Echte kwaliteitsproducten verliezen hun waarde niet. Daarom lanceert Kunoka slechts een beperkt aantal modellen die verschillende seizoenen lang in de collectie blijven. Het merk wil dat mensen zo lang mogelijk kunnen genieten van hun aankoop. Ook dat is duurzaamheid.

Selection 139

Met Kunoka kies je voor een product en een transparant productieproces, dat vriendelijk is voor mensen én voor het milieu. Vanaf nu te koop bij Maison M in Gent. Kom eens langs en meet jezelf een hip paar sneakers aan - milieubewust en tegen een eerlijke prijs.

Om de website zo optimaal mogelijk vorm te geven en voortdurend te kunnen verbeteren, gebruiken wij cookies.
Accepteer Weiger Lees meer

Meer inspiratie, direct in je inbox

Blijf op de hoogte van het reilen en zeilen van First Friends. Schrijf je in voor onze driewekelijkse nieuwsbrief, boordevol exclusieve lifestyletrends, speciale acties en nieuws van onze partners.

  • Dit is een verplicht veld.
  • Dit is een verplicht veld.
  • Dit is geen geldig e-mailadres.