MENU

Magnitude. Een droom van een boxspring.

Magnitude is het op en top Belgische merk van boxsprings waar wij al sinds de opening van onze winkel, in 1997, mee samenwerken. Het is een merk voor de creatieveling, die weet wat hij of zij mooi vindt, houdt van unieke creaties en een neus heeft voor detail en de fijne dingen in het leven.

AUTEUR:
De Nachtwacht

Het West-Vlaamse Magnitude bestaat al sinds 1930 en begon met de bescheiden damast weverij van Aloïs Corneille. Vandaag groeide Magnitude uit tot een internationaal topmerk dat manueel vakmanschap nog altijd voorop plaatst. Het monteren van de veerkernen, het verzagen en frezen van het houten geraamte, het snijden en naaien van de stoffen… alles gebeurt nog steeds in de ateliers in Harelbeke en Maldegem, door pure stielmannen die hun vak op en top kennen.

M Hans Christian Signature Nedda 117 Hr

Uniek

Het unieke aan Magnitude is dat jij zelf jouw eigen droombed creëert. Je kiest zelf of je gaat voor een echt designbed of eerder voor een klassiek en tijdloos model, naargelang de stijl die het best past in jouw interieur. Creëer een luxebed volledig naar jouw keuze en schep de sfeer die jij wil in jouw slaapkamer. Geen massaproductie dus, maar een unieke eigen creatie.

In haar samenwerkingen met verschillende designers komt Magnitude steeds vernieuwend uit de hoek. Het merk stimuleert talent en geeft de designers steeds carte blanche. Zo creëerde ontwerpster Maghalie Dooms haar ‘Eden’ bed. Een echt knus, droombed dat inspeelt op beleving. Ook Studio Nedda werkte al samen met Magnitude en creëerde het sprookjesbed ‘Hans Christian’. Dit bed zinspeelt op het wereldberoemde sprookje ‘de prinses op de erwt’ en is bedoeld als memorabele ervaring waar je met alle zintuigen van kan genieten.

De creaties van onder andere Maghalie Dooms en Studio Nedda koop je kant-en-klaar of je geeft er zelf jouw eigen creatieve invulling aan.

Magnitude Paneel Vakmanschap1

Vakmanschap

Waar Magnitude vooral in uitblinkt is het stofferen van hun boxsprings. Reeds sinds 1930 wordt hun vakmanschap van generatie op generatie doorgegeven. Deze kennis krijg je niet in één dag aangeleerd. Alles is afhankelijk van het type textiel, de spanning van de stof, hoe die stof plooit, welk type garen best gekozen wordt, … Het duurt tientallen jaren voor je als stoffeerder het vak helemaal in de vingers hebt. De meesterstoffeerder zorgt steeds voor de final touch, hij begrijpt de ziel en specifieke eigenschappen van iedere stof als geen ander.

Slaapcouturiers

De slaapcouturiers van Magnitude stofferen niet enkel boxsprings en hoofdborden, maar nemen eventueel ook nachtkastjes en bedbanken mee in een stof naar keuze. Dit alles met liefde, aandacht voor detail en pure vakkennis. Velours, linnen, wol, katoen of echt leder, het merk biedt een breed en gevarieerd assortiment aan stoffen van gerenommeerde stoffenfabrikanten. Toch liever een eigen stof voorstellen? Laat het ons weten, ook dit behoort tot de opties.

Magnitude Paneel Atelier

Comfort

Niet enkel het esthetische, maar ook het ergonomische aspect krijgt aandacht bij Magnitude. Ze produceren kwalitatief sterke matrassen, in verschillende hardheden, gemaakt van hoogwaardige materialen. Het merk maakt voor hun boxsprings en matrassen gebruik van gecertificeerd dennenhout uit Scandinavië, Talalay natuurlatex, paardenstaarthaar, … . Zo vind je gegarandeerd de juiste ondersteuning voor jouw lichaam, maar ook het comfort waar je van droomt.

Magnitude Louis Xv In Linnenstof
Uitgebreid getest in onze showroom, maar toch nog niet volledig overtuigd van Magnitude?
Maghalie Dooms Boxspring Eden Www Denachtwacht Be

Blijf logeren in ons Testnest

Een bed koop je niet impulsief. Je wil natuurlijk zeker zijn van een goede nachtrust, jarenlang. Dat is ook onze wens. Met een wagen maak je het liefst een testrit en kledij probeer je ook graag eerst even uit in het pashokje. Waarom dan niet eens een nachtje slapen op het Magnitude bed in ons Testnest?

Ontdek Het Testnest

Winter kortingen

Ontdek de interessante winter kortingen op onder andere de bedden van Magnitude in onze winkel in Kortrijk. In januari is de winkel ook iedere zondag geopend van 14u tot 18u. Welkom!

U AANGEBODEN DOOR
FIRST FRIENDS PARTNER
De Nachtwacht

Om de website zo optimaal mogelijk vorm te geven en voortdurend te kunnen verbeteren, gebruiken wij cookies.
Accepteer Weiger Lees meer

Meer inspiratie, direct in je inbox

Blijf op de hoogte van het reilen en zeilen van First Friends. Schrijf je in voor onze driewekelijkse nieuwsbrief, boordevol exclusieve lifestyletrends, speciale acties en nieuws van onze partners.

  • Dit is een verplicht veld.
  • Dit is een verplicht veld.
  • Dit is geen geldig e-mailadres.