MENU

Kunst wordt mode

Spannende tijden voor het Belgische Furore, dat recent haar Edition Two Furore x Magritte aan de wereld liet zien.

AUTEUR:
Het Modehuis

De nieuwe collectie, die verder bouwt op Edition One, heeft een zeer kunstig kantje. Furore heeft namelijk een samenwerking opgezet met de erfgenamen van de Belgische surrealistische schilder René Magritte.

Montage 1

Dankzij dit partnerschap mocht ontwerpster, en oprichtster van Het Modehuis, Elke Baert een kunstwerk van Magritte als inspiratiebron gebruiken voor het ontwerpen van haar collectie. Ze treedt hiermee in de voetsporen van onder meer lederwaren Delvaux, het Belgische Samsonite en de Jules Destrooper koekjes.

Montage 2

In Edition Two dient het dromerige kunstwerk 'Nuages et Grelots' (wolken en belletjes) uit 1951 als bron van inspiratie voor zowel het kleurgebruik als de ontwikkelde stofprint. In dit werk werpt Magritte aan de hand van ‘belletjes’ uit zijn jeugdjaren - die hem enerzijds herinneren aan ‘paard en kar’ en anderzijds aan de carnavaleske ‘Gilles de Binche’ - zijn licht op ‘problemen’.

6

Problemen op wereldvlak - zoals duurzaamheid en de impact van de huidige Corona crisis, die soms levensbedreigende allures aanneemt - behoeven slimme oplossingen. Furore biedt een antwoord op een van de vele uitdagingen waar de mode-industrie tegenwoordig voor staat. Het slow fashion merk doet dat in de vorm van duurzaamheid, vertaald naar bewust stofgebruik en de keuze voor de juiste leveranciers die mee aan een betere toekomst werken. De print kreeg dan ook toepasselijk de naam: Clouds of the Future.

46

Het resultaat is een dromerige collectie met lichtblauwe kleuren, zachte texturen en uiteraard veel wolkjes.

Laat u inspireren door deze Limited Edition-collectie via www.furore.fashion.

Het Furore team

U AANGEBODEN DOOR
FIRST FRIENDS PARTNER
Het Modehuis

Om de website zo optimaal mogelijk vorm te geven en voortdurend te kunnen verbeteren, gebruiken wij cookies.
Accepteer Weiger Lees meer

Meer inspiratie, direct in je inbox

Blijf op de hoogte van het reilen en zeilen van First Friends. Schrijf je in voor onze driewekelijkse nieuwsbrief, boordevol exclusieve lifestyletrends, speciale acties en nieuws van onze partners.

  • Dit is een verplicht veld.
  • Dit is een verplicht veld.
  • Dit is geen geldig e-mailadres.