MENU

Juweliers Casteur verwelkomt de collecties van Marco Bicego

Vakmanschap, kwaliteit, traditionele technieken en een ongeëvenaard gevoel voor stijl en creativiteit: dat zijn de kernwaarden van de juwelencollectie van Marco Bicego.

Het merk past perfect bij het DNA van Casteur: er wordt steeds bewust gekozen voor ambacht, kwaliteit en passie, en de juwelen zijn verfijnd, handgemaakt en nét dat tikkeltje ‘anders’. Een perfect match met de andere merken in de collectie van Casteur. Het is een erg draagbare collectie, zowel op een ontspannen dag als een avond die doorgaat tot in de kleine uurtjes.

Craftmanship Combi 2
De juwelen worden stuk voor stuk handgemaakt in eigen atelier door meesters in het vak juwelencollectie van Marco Bicego
Craftmanship 2

Sprankelende diamanten of juist een overweldigende hoeveelheid kleur

De verschillende collecties brengen exotische plaatsen van over de hele wereld tot leven in fantasierijke juwelen. Voor de bewerking van het goud gebruikt het merk een eeuwenoude techniek met de ‘Bulino’. Het resultaat hiervan is dat het goud gegraveerd lijkt: het kenmerk van het merk.

Het centrum van de Italiaanse goudsmederij

In de Veneta-regio in italië, die bekend staat als het centrum van de Italiaanse goudsmederij, komen de collecties van Marco Bicego tot leven. De juwelen worden hier stuk voor stuk handgemaakt in ateliers door meesters in het vak. Marco Bicego is nog steeds betrokken bij alle facetten van het proces: een prachtig bewijs van zijn liefde voor de ambacht, de materialen en de haute joaillerie.

De creaties van Marco Bicego onderscheiden zich door enerzijds het unieke, handgemaakte vervaardigingsprocedé, maar ook door de ‘perfecte imperfectie’ van de stukken. “De juwelen weerspiegelen de onvolkomenheden van de natuur en haar veelzijdige schoonheid: tijdloze klassiekers.

2018 03 09 1000X1500
De collecties
Umb Jaipur 038 1500X1000

Jaipur

Een elegante, speelse mix van edelstenen, omhuld door een met de hand gegraveerd gouden zettingen die de kleur van de stenen prachtig aanvult. Inspiratie uit de kleurrijke stad Jaipur in Indië: een stad met heel wat ateliers met edelsterenslijpers, die Marco Bicego tot deze collectie inspireerden.

Bekijk de volledige collectie Jaipur
Umb Jaipur Link 017 1500X1000

Jaipur Chain

Marco Bicego’s kenmerkende stijl - 18-karaats gouden juwelen met een klassiek handgeëtste afwerking - komt prachtig tot zijn recht in het subtiele spel van onregelmatige schakels in verschillende lengtes. Een toonbeeld van moderne, alledaagse luxe in opperste eenvoud. De lange colliers en oorsieraden zijn een elegante aanvulling op het huidige modebeeld en zeer comfortabel te dragen.

Bekijk de volledige collectie
Umb Lunaria Petali 007 1500X1125

Petali

De eenvoudige maar organische vormen van Petali zijn geïnspireerd op de delicate vormen van Lunaria, één van de meest populaire collecties van Marco Bicego. In de Petali-collectie heeft Marco Bicego een vleugje eigenzinnigheid toegevoegd door deze massieve gouden bloemblaadjes op elkaar te stapelen om ‘bloemstukken’ te creëren. De solide 18-karaats geelgouden bloemen, sommige met kleine ronde briljante diamanten in het midden, zijn beschikbaar als hangers, oorbellen, ringen en armbanden.

Bekijk de volledige collectie
Umb Lunaria 051 1500X1000

Lunaria

De Lunaria-collectie is geboren uit Marco Bicego’s voorliefde voor organische vormen. De herkenbare, delicate gouden blaadjes, uitgevoerd in 18-karaats geelgoud, wekken de suggestie van bewegende en ritselende bladeren in de wind. Prachtige juwelen met vederlichte gouden blaadjes, met de hand gevormd en gegraveerd volgens de Bulino-techniek.

Bekijk de volledige collectie
Umb Africa 019 1500X1000

Africa

De Africa-collectie bestaat uit 18-karaats geelgouden ‘boules’ van verschillende grootte, die met de hand zijn gegraveerd volgens de oude Bulino-techniek. Dit resulteert in prachtige kettingen, armbanden, oorbellen en ringen met lichte sferische vormen, een hoogtepunt van elegantie en verfijndheid.

Bekijk de volledige collectie
Umb Paradise 027 1500X1000

Paradise

Al zwemmend in de Mediterrane wateren langs de kustlijn van Sardinië vond Marco Bicego de inspiratie voor de creatie van de Paradise-collectie. Weerspiegelingen van het zonlicht, een kristalhelder kleurenspel, en een verscheidenheid aan nuances. Deze speelsheid is terug te vinden in de Paradise-collectie: een sprankelende samenstelling van fijne 18-karaats gouden colliers, handgegraveerde gouden kralen en kleurrijke edelstenen.

Bekijk de volledige collectie

Als eerste deze collecties bewonderen?

U ontdekt de juwelen vanaf nu in onze webshop, en bent van harte uitgenodigd om ze te komen ontdekken in onze winkel. Graag tot binnenkort!

Maakt een afspraak
24 September Mb

U AANGEBODEN DOOR
FIRST FRIENDS PARTNER
Juweliers Casteur

Om de website zo optimaal mogelijk vorm te geven en voortdurend te kunnen verbeteren, gebruiken wij cookies.
Accepteer Weiger Lees meer

Meer inspiratie, direct in je inbox

Blijf op de hoogte van het reilen en zeilen van First Friends. Schrijf je in voor onze driewekelijkse nieuwsbrief, boordevol exclusieve lifestyletrends, speciale acties en nieuws van onze partners.

  • Dit is een verplicht veld.
  • Dit is een verplicht veld.
  • Dit is geen geldig e-mailadres.