MENU

Inner peace aan de waterkant

Onze moderne hyper-geconnecteerde levens vragen veel energie en maken eenzame momenten zeldzaam waardoor we zelfs een smartphone-detox of zelfs een silent retreat zouden overwegen. Het hoeft helemaal niet zo ingewikkeld te zijn want wat we nodig hebben is water…

Het onmeetbare gevoel van innerlijke vrede dat we voelen in de nabijheid van water is wat recente studies onze “blauwe geest” benoemen.

Velen onder ons herkennen het kalmerend effect van een lange wandeling langs de kust. Het is bewezen dat bij het zien van water onze psychologische stress vermindert. Niet alleen bij het zien van de wilde zee maar ook meren, rivieren en zelfs een aquarium hebben een positief effect op onze innerlijke rust. Door water daalt onze hartslag en onze bloeddruk meteen. Dat we onze vakanties graag spenderen in een “blauwe omgeving” is dus geen verrassing.

Onze oceanen en waterwegen zijn veel meer dan hun economische en educatieve waarde, ze hebben namelijk enorme emotionele voordelen. Een kamer heeft weinig interieurdecoratie nodig als het uitzicht de schijnwerpers steelt. De veranderende kleuren, reflecties en het contrast doorheen de dag zorgen voor een prachtig schilderij in de woonkamer. Water is bovendien de beste demper voor het geratel en gezoem van de moderne maatschappij, het is dé expert in het maskeren van ruis en het geluid van de menselijke stem.

De gebouwen aan de rivierboorden van Gent zijn iconisch en zijn bewoond door vele Gentenaren. Op vandaag combineren stedelijke vernieuwingen de schat aan klassieke architectuur met hedendaagse woonconcepten.

Fortum Vastgoed presenteert Residentie Portus Sint-Jan, in het hart van Gent en aan het water. Het gaat om een 18de-eeuws herenhuis dat wordt omgevormd tot zes exclusieve appartementen. Authenticiteit, licht en water staan centraal in deze residentie. Ook op zoek naar innerlijke rust?

Mail ons vrijblijvend voor een afspraak: info@fortum-vastgoed.be

Meer info?
Om de website zo optimaal mogelijk vorm te geven en voortdurend te kunnen verbeteren, gebruiken wij cookies.
Accepteer Weiger Lees meer

Meer inspiratie, direct in je inbox

Blijf op de hoogte van het reilen en zeilen van First Friends. Schrijf je in voor onze driewekelijkse nieuwsbrief, boordevol exclusieve lifestyletrends, speciale acties en nieuws van onze partners.

  • Dit is een verplicht veld.
  • Dit is een verplicht veld.
  • Dit is geen geldig e-mailadres.