MENU

Iconische koninklijke ruiten doen hun intrede bij De Nachtwacht

Heerlijk toch, die iconische en blauw-wit geruite bedden van het Zweedse topmerk Hästens? Tot voor kort amper te vinden in Vlaanderen, maar vanaf heden in de exclusieve collectie van de Nachtwacht.

AUTEUR:
De Nachtwacht

Zag jij al eens die bedden met hun typische blauw-witte ruitjes? Maar ken je het verhaal erachter niet meteen? Wij hebben in elk geval goed nieuws: het prestigieuze Zweedse merk Hästens wordt voortaan opgenomen in de exclusieve collectie van De Nachtwacht. 

Hier lichten we al een tipje van de sluier op, maar je bent ook meer dan welkom op ons Opendeurweekend op 9, 10,11 en 12 november om, net als ons, verliefd te raken op hun topbedden en -matrassen.

Van zadel tot matras
In 1852 ging Pehr Adolf Janson aan de slag als zadelmaker in een Zweeds dorpje vlakbij Stockholm. Hij verwerkte paardenhaar in zijn zadels en noemde zijn zaak Hästens, afgeleid het Zweedse woord voor paard. Toen koning auto later de overhand nam, schakelde Janson over op het maken van matrassen en bedden. Toch bleef de liefde voor het paard overeind: bij de productie van haar matrassen gebruikt Hästens alleen natuurlijke materialen, waaronder paardenhaar. Resultaat: een ongekende kwaliteit en duurzaamheid.

Statement tegen saaiheid
In de jaren 70 introduceerde Hästens de blauw-witte ruitjes als statement tegen de vaak saaie en onopvallende bruin-oranje motieven uit die tijd. Tegenwoordig zijn hun bedden echter ook in andere kleuren verkrijgbaar. Anno 2018 is Hästens uitgegroeid tot een echt topmerk op het vlak van matrassen en bedden. Alleen was Hästens tot voor kort amper in Vlaanderen verkrijgbaar.

Exclusief in Vlaanderen
Daar komt vanaf nu verandering in, want De Nachtwacht in Kortrijk wordt exclusief verdeler van Hästens. Op die manier wordt De Nachtwacht nog meer dan ooit dé plek waar je alle topbedden en -matrassen op één adres kan vinden.

Opendeur op 9, 10, 11 en 12 november
Wil je de kwaliteit van Hästens graag zelf voelen? Of ben je benieuwd naar het volledige verhaal achter deze Zweedse hofleverancier? Kom naar het Opendeurweekend bij De Nachtwacht in Kortrijk op 9, 10, 11 en 12 november. Meer info over Hästens en onze andere producten vind je ook op onze website.

De Nachtwacht
Meensesteenweg 121
8500 Kortrijk
Tel. (0)56 26 11 63
info@denachtwacht.be
www.denachtwacht.be


U AANGEBODEN DOOR
FIRST FRIENDS PARTNER
De Nachtwacht

Om de website zo optimaal mogelijk vorm te geven en voortdurend te kunnen verbeteren, gebruiken wij cookies.
Accepteer Weiger Lees meer

Meer inspiratie, direct in je inbox

Blijf op de hoogte van het reilen en zeilen van First Friends. Schrijf je in voor onze driewekelijkse nieuwsbrief, boordevol exclusieve lifestyletrends, speciale acties en nieuws van onze partners.

  • Dit is een verplicht veld.
  • Dit is een verplicht veld.
  • Dit is geen geldig e-mailadres.