MENU

Klaar voor een zomerse fietstocht met het gezin?

De perfecte fiets voor jouw spruitje is er eentje van bij The baby’s corner! Bij ons staan veiligheid, duurzaamheid én comfort op de eerste plaats.

Coral Sky Dsc 8279

Het allereerste maatje

Nog voor kindjes leren fietsen, kunnen ze hun evenwicht ontdekken met een loopfietsje. Al gauw gooien ze hun beentjes in de lucht, zonder steunwieltjes die hen rechtop houden. Het is de ideale voorbereiding voor wanneer ze later groot genoeg zijn voor een ‘echte’ fiets.

Kinderen mogen al vanaf één jaar een loopfietsje gebruiken. Op voorwaarde hun voetjes aan de grond kunnen natuurlijk! Op jonge leeftijd is dit een pak veiliger, want zo ligt de focus volledig op het evenwichtsgevoel en op het rondkijken.

Op zoek naar de juiste maat?

Als je een fiets voor jezelf koopt, hoef je niet na te denken over de maat van de fiets. Fietsen voor volwassenen worden immers verkocht in standaard afmetingen en je kan het stuur of het zadel altijd wat hoger te zetten. Maar wanneer je een fiets koopt voor je kindje, duiken diverse maten op.

Een kinderfiets op de groei kopen, vergroot enkel de kans op vallen. Voor een veilige rit is vooral de juiste maat belangrijk. The baby’s corner

Als je de binnenbeenlengte weet van je ukje, dan is het uitzoeken van een kinderfiets eenvoudig. Zet de benen ongeveer 15 centimeter uit elkaar en meet de lengte van het kruis loodrecht tot de grond. Dit is de minimale maat van de fiets die je kind nodig heeft, waarbij het zadel nog verder omhoog gezet kan worden naar mate jouw kind groeit. Je wil immers niet na elke groeispurt een nieuwe fiets kopen.

Let op: zomaar een grotere fiets kopen, is gevaarlijk. Neem altijd de kinderfiets die bij de binnenbeenmaat van jouw kind past, voor de beste ondersteuning tijdens het fietsen. Koop geen fiets op de groei, want dit maakt het fietsen lastiger en belemert de verkeersveiligheid van je kleine uk.

Breng een bezoek aan onze speelse (en veilige) fietswereld

Eerste hulp bij kinderfietsen

The baby's corner zet alle maatjes even voor je op een rij.

47574058 2380126092029113 4357721011622248448 N

12 inch fietsen

Zijn/haar eerste echte fietsje! Een 12 inch fiets is er voor kinderen van 2 tot 4 jaar (92 – 104 cm). Bij deze fietsen worden zijwielen geleverd zodat je kindje nog wat meer stabiliteit heeft tijdens het fietsen, wat in het begin toch wel een mooi hulpje zal zijn.

​16 inch fietsen

De kinderfiets met een maat van 16 inch is over het algemeen het meest geschikt voor kinderen van 4 tot 6 jaar (lengte 104 – 110 cm). Geen steunwieltjes meer, want je kindje kan nu zelfstandig fietsen.

20 inch fietsen

Tussen 6 en 8 jaar (116 – 128 cm) zal je kindje overgaan naar een kinderfiets met 20 inch banden. Het perfecte cadeautje voor een lente feest of een eerste communie.

Compress

24 inch fietsen

De 24 inch fietsen zijn speciaal ontworpen voor kinderen van 8-11 jaar (130 – 152 cm). Langzaam aan wordt je kleine schat een fiere tiener.

Bobbin 6

Do's & dont's

Vergeet vooral geen prachtige herinneringen te maken op de fiets!

Shop online bij The baby's corner

Kinderfietsen, driewielers, loopfietsjes en alles wat je onderweg nodig hebt.

Ik wil al vertrekken

U AANGEBODEN DOOR
FIRST FRIENDS PARTNER
The Baby's Corner

Om de website zo optimaal mogelijk vorm te geven en voortdurend te kunnen verbeteren, gebruiken wij cookies.
Accepteer Weiger Lees meer

Meer inspiratie, direct in je inbox

Blijf op de hoogte van het reilen en zeilen van First Friends. Schrijf je in voor onze driewekelijkse nieuwsbrief, boordevol exclusieve lifestyletrends, speciale acties en nieuws van onze partners.

  • Dit is een verplicht veld.
  • Dit is een verplicht veld.
  • Dit is geen geldig e-mailadres.