MENU

Hoe kies je het perfecte hoofdkussen?

Niks persoonlijker dan een hoofdkussen kiezen. Met zoveel verschillende soorten, houdt de keuze niet op tussen een of dun of een dik hoofdkussen. Dat maakt je keuze er niet gemakkelijker op. Sommige mensen kunnen bijna een hele winkel vullen met kussens die dan toch niet de juiste bleken te zijn. Meteen het juiste hoofdkussen kiezen? Vijf gouden tips van de Nachtwacht!

AUTEUR:
De Nachtwacht

Hoofdkussen kiezen? Hier hou je best rekening mee

Op zoek naar het perfecte hoofdkussen voor een hemelse nachtrust? Dan zijn er een paar zaken waarmee je rekening moet houden.

Tempur Symphony Ergonomic Pillow With Model 2015

1. Je slaaphouding

Slaap je op je rug, zij of buik? Je slaaphouding bepaalt mee het soort ondersteuning die je nodig hebt. Als algemene regel geldt dat je hoofd en nekwervels steeds zo veel mogelijk in het verlengde moeten liggen van je wervelkolom.

Equili 32

2. Harde of zachte matras?

Ook de hardheid van de matras en dus de diepte waarmee je schouders wegzakken, speelt een rol bij het kiezen van je hoofdkussen. Indien je op een zachte matras slaapt, zakken je schouders dieper weg en kies je beter voor een lager kussen. Het omgekeerde geldt voor wanneer je op een stevigere matras slaapt. Hou er bij jouw keuze ook rekening mee of je op een topmatras slaapt of niet!

Sf Support 10 Geltex Inside

3. Nek- en of rugklachten?

Nek- of rugklachten kunnen allerlei oorzaken hebben, maar ook je hoofdkussen kan aan de oorzaak van nekpijn liggen. Een te hoog, te laag of versleten hoofdkussen zal je niet de ondersteuning bieden die je nodig hebt. Let er dus steeds op dat je hoofdkussen je nek ondersteunt en de holte tussen hoofd, hals en schouder opvult.

Pillow Stroller Copy

4. Heb jij het 's nachts snel te warm?

Krijg je het 's nachts snel te warm? Kies dan zeker niet voor een hoofdkussen van traagschuim. Dit type kussens houdt warmte goed vast, de warmte en vochtontwikkeling is hier dus groter.

Sf10 Kussenhoes

5. Jouw persoonlijke voorkeur

De belangrijkste vraag blijft nog steeds: wat vind jij zelf het meest aangenaam? De ene persoon kan de knusheid van een donzen kussen niet missen, terwijl de andere persoon eerder een stevige ondersteuning verkiest. Ieder type kussen geeft een ander gevoel.

Wij zoeken het in onze winkel samen met je uit en geven advies over welk kussen volgens ons het best bij je past.
De Nachtwacht Bni

Het 'Testkussen'-programma

Omdat we absoluut willen dat jij het hoofdkussen vindt dat perfect bij je past, ontwikkelden we ons Testkussen-programma. Probeer de verschillende kussens in onze showroom, maar aarzel niet om de gekozen hoofdkussens vrijblijvend een aantal dagen uit te testen, in je eigen bed en zonder aankoopverplichting. Zo ben je zeker van jouw beslissing.

Meer tips en slaapadvies vind je op onze website

U AANGEBODEN DOOR
FIRST FRIENDS PARTNER
De Nachtwacht

Om de website zo optimaal mogelijk vorm te geven en voortdurend te kunnen verbeteren, gebruiken wij cookies.
Accepteer Weiger Lees meer

Meer inspiratie, direct in je inbox

Blijf op de hoogte van het reilen en zeilen van First Friends. Schrijf je in voor onze driewekelijkse nieuwsbrief, boordevol exclusieve lifestyletrends, speciale acties en nieuws van onze partners.

  • Dit is een verplicht veld.
  • Dit is een verplicht veld.
  • Dit is geen geldig e-mailadres.