MENU

Expo met drie Duitse kunstenaars in Absolute Art Gallery Knokke

Nog tot en met 10 januari kan je in Absolute Art Gallery in Knokke een tentoonstelling bezoeken met het werk van drie Duitse kunstenaars. Twee kunstenaars, Robert Steng en Reinhard Voss, werken met hout maar elk op hun heel eigen manier. Willi Siber is een totaal-kunstenaar die zowel sculpturen als wandobjecten creëert.

Willi Siber

Willi Siber studeerde Kunstwetenschappen aan de Universiteit van Stuttgart en werkt sinds 1979 afwisselend in zijn ateliers in Eberhardzell-Dietenwengen en Reutlingen. Hij creëert wandobjecten met kleur, schaduw en lichtinval. Meestal werkt hij met hout en metaal die hij bedekt met glanzende laklagen en kunsthars. Zijn gebogen en gevouwen stalen sculpturen glanzen als kostbare juwelen en kunnen als wandobject dienen ofwel tentoongesteld worden op een sokkel.

Willi Siber gebruikt een kleurenpalet dat varieert van gedempte aardse tot fluorescerende kleuren. In zijn werk staan vorm en patronen, samen met een speels kleurgebruik, altijd centraal.

Zijn wandpanelen zijn niet alleen fascinerend door het effect van de gestileerde compositie maar ook vooral door het veranderen van de kleuren als je er vanuit verschillende invalshoeken naar kijkt.

Willi Siber
Stehende 2018 Stahl Indifferenzlack 196X30X30 2040
Bien Pris

Reinhard Voss

Reinhard Voss studeerde beeldhouwkunst aan de Academie voor Schone Kunsten in Karlsruhe onder Hiromi Akiyama en Stephan Balkenhol. De houten sculpturen van Reinhard Voss zijn eerder portretten die geen concrete mensen weergeven, zelfs geen bepaalde expressie uitstralen, maar op een mysterieuze wijze toch sereen en statig een ruimte innemen. Heel doelbewust laat de kunstenaar zo de kijker vrij om bepaalde karakteristieken te ontdekken.

Het samenvoegen van de stukken hout, soms ook bewerkt met inkt, benadrukken de ongelijkmatige vormgeving en tevens contrasterende eigenschappen van de figuur.

Reinhard Voss

Robert Steng

Robert Steng woont en werkt in Stuttgart. Hij is opgeleid als meubelmaker en maakte in 2000 zijn debuut als kunstenaar. Hij blijft met hout werken, en zaagt en plakt oude houten kisten, lades en meubelstukken om zijn minimalistische muurobjecten te creëren.
Zijn “basreliëfs” verbinden de trompe-l’oeil techniek uit de barok met de hedendaagse kunst.

Door zijn geraffineerde techniek, waarbij hij enkel het essentiële overhoudt, word je als toeschouwer op het verkeerde been gezet. Je denkt een driedimensioneel object te zien, maar in werkelijkheid gaat het over een tweedimensionele constructie in hout. Zijn thema in zijn werk is dan ook vaak louter “hout”. Zowel het materiaal waarmee hij werkt als de voorstelling zelf, het afgebeelde object dus, is hout: een lege houten kist, een houten constructie, …

Robert Steng
Curved Beam 120X120X60

U AANGEBODEN DOOR
FIRST FRIENDS PARTNER
Absolute Art Gallery

Om de website zo optimaal mogelijk vorm te geven en voortdurend te kunnen verbeteren, gebruiken wij cookies.
Accepteer Weiger Lees meer

Meer inspiratie, direct in je inbox

Blijf op de hoogte van het reilen en zeilen van First Friends. Schrijf je in voor onze driewekelijkse nieuwsbrief, boordevol exclusieve lifestyletrends, speciale acties en nieuws van onze partners.

  • Dit is een verplicht veld.
  • Dit is een verplicht veld.
  • Dit is geen geldig e-mailadres.