MENU

Equilli: het slimme slaapsysteem op maat van uw rug

Een perfecte nachtrust: we dromen er allemaal van. Toch is de weg ernaartoe heel persoonlijk. Afhankelijk van onze lichaamsbouw, slaaphouding en voorkeuren is een matras te hard, te zacht, te groot, te klein… of gewoon perfect. De Nachtwacht en Equilli gaan samen met u op zoek naar de ideale slaapervaring op basis van een wetenschappelijke scan. Kortom: naar een matras die écht op uw lijf geschreven is. Op maat ontwikkeld door de faculteit Biomechanica en Dr. IR Vincent Verhaert aan de KU Leuven.

AUTEUR:
De Nachtwacht

Equilli brengt ergonomisch slaapcomfort en een optimale nachtrust voor iedereen binnen handbereik, met een matras die volledig kan aangepast worden aan zijn gebruiker. Dankzij een wetenschappelijk onderbouwde meting van uw rug wordt precies bepaald welke ondersteuning u nodig heeft ter hoogte van uw schouders, taille en heup om uw rug maximaal te laten herstellen tijdens uw slaap. De slaapexperts van De Nachtwacht helpen u om de ideale matras samen te stellen. Tot u helemaal tevreden bent.

equilli-matrassen.png#asset:2131


Een Equilli-matras is opgebouwd uit een antiallergische matrashoes en drie verschillende lagen met elk hun eigen functie: een comfortlaag, een ondersteuningslaag en een basislaag. Zo hoeft u voortaan niet meer te kiezen tussen ondersteuning en comfort: door de gelaagde opbouw kan een de matras perfect zacht aanvoelen en toch voldoende ondersteuning bieden in bijvoorbeeld de taillezone. 

equilli-lagen-matras.png#asset:2123


Matrashoes

De matrashoes is gemaakt van hoogwaardig rekbaar textiel. Zo wordt de werking van de ondersteuningslaag niet verhinderd. Deze matrashoes is bepalend voor het comfort, de warmtehuishouding en de hygiëne van de volledige matras.

Comfortlaag

De comfortlaag bevindt zich bovenaan de matras en zorgt voor een comfortabel gevoel. Aangezien comfort voor iedereen anders is, biedt Equilli u de keuze uit een zachte, stevigere of drukverlagende comfortlaag.

Ondersteuningslaag

De ondersteuningslaag bevindt zich in het midden van de matras en bestaat uit een vast hoofd- en voeteneinde en gepersonaliseerde zones ter hoogte van de schouders, taille en heup. Elke zone kan beschikken over 12 verschillende niveaus van hardheid. De juiste combinatie van hardheden wordt bepaald aan de hand van de Personal Sleep Scan.

Basislaag

De basislaag bestaat uit een pocketveren kern en een flexibele onderlaag. De basislaag biedt een globale basisondersteuning in drie verschillende hardheden (soft, medium en firm).

Hoe werkt het?

Via een gratis Personal Sleep Scan bepalen we eerst uw lichaams- en slaaphouding. Deze wetenschappelijk gefundeerde meting vindt plaats in de showroom van De Nachtwacht en neemt slechts enkele seconden in beslag. Deze scan vertelt ons welke ondersteuning u nodig heeft ter hoogte van schouders, taille en heup. Liefst 128 sensoren meten exact de vervorming van de matras wanneer u er op plaatsneemt. 


Het enige wat u moet doen is even in zijlig en ruglig op het meet- en simulatiebed gaan liggen. De software brengt meteen uw slaapprofiel in kaart en berekent het effect van de verschillende hardheden in elke zone. Nadien legt een slaapexpert een specifieke configuratie klaar, zodat u de matras kan testen.


equilli-matras-op-maat.png#asset:2132


Equilli hoofdkussens

Naast matrassen, bestaan er ook Equilli hoofdkussens, ontwikkeld volgens dezelfde filosofie. Elk hoofdkussen biedt een oplossing op maat, waarbij zowel de hoogte van het kussen als de hardheid van de nekrol aanpasbaar zijn. Dankzij de verhogingsplaatjes kan u de hoogte van uw kussen aanpassen. Voor de nekrol kan u kiezen uit een harde of zachte ondersteuning. Zo krijgen ook de nekwervels en het hoofd de gepersonaliseerde ondersteuning die ze verdienen. 

equilli-kussen.png#asset:2126


Tevredenheidsgarantie

Een Equilli-matras is beschikbaar in drie verschillende types: Support, Support+ en Support Flex. Een Support Flex-matras wordt vergezeld van een Equilli Slaapcontract, een unieke tevredenheidsgarantie die u toelaat om eenvoudige wijzigingen aan te brengen in uw modulekeuze. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om de samenstelling van de matras te wijzigen tijdens een zwangerschap, wanneer er meer steun nodig is aan de taille en heupen. Het eerste jaar na uw aankoop is deze service zelfs helemaal gratis.

Belgische technologie

Equilli is een op en top Belgisch product: ontstaan op de faculteit Biomechanica van de KU Leuven, ontworpen in België en hier ook zorgvuldig op maat vervaardigd. Hiervoor kreeg Equilli het label Handmade In Belgium, een kwaliteitslabel dat handgemaakte kwaliteit van bij ons garandeert. 

Test 1 jaar lang een Equilli-matras

Een afspraak voor een Personal Sleep Scan maakt u bij De Nachtwacht in Kortrijk. Overtuigd? Dan kan u uw matras daarna tot één jaar lang uittesten en bijsturen. De Nachtwacht is al jaren dé slaapspeciaalzaak in Vlaanderen. Hun belofte is eenvoudig: de mooiste showroom, de beste bedden, de klantvriendelijkste service… U vindt u alleen de betere en mooiste bedsystemen, hoofdkussens, donsdekens en bedlinnen.

nachtwacht_winkel.png#asset:2125

De Nachtwacht
Meensesteenweg 121
8500 Kortrijk
Tel. (0)56 26 11 63
info@denachtwacht.be
www.denachtwacht.be

U AANGEBODEN DOOR
FIRST FRIENDS PARTNER
De Nachtwacht

Om de website zo optimaal mogelijk vorm te geven en voortdurend te kunnen verbeteren, gebruiken wij cookies.
Accepteer Weiger Lees meer

Meer inspiratie, direct in je inbox

Blijf op de hoogte van het reilen en zeilen van First Friends. Schrijf je in voor onze driewekelijkse nieuwsbrief, boordevol exclusieve lifestyletrends, speciale acties en nieuws van onze partners.

  • Dit is een verplicht veld.
  • Dit is een verplicht veld.
  • Dit is geen geldig e-mailadres.