MENU

Een nieuwe wind bij Breitling

Breitling wordt wereldwijd aanzien als één van de grootste horlogemerken, enerzijds door zijn historische modellen en anderzijds door zijn steeds innovatieve technologische prestaties.

Sinds juni 2017 wordt Breitling geleid door nieuwe CEO Georges Kern, samen met een volledig nieuw managementteam. Zijn expertise deed hij op als CEO van IWC van 2002 tot 2017. Hij is vastberaden om het succes van Breitling verder uit te bouwen, mede door terug te keren naar de roots van het merk, zonder innovatie uit het oog te verliezen.

Breitling staat tot op de dag van vandaag voornamelijk bekend om horloges die een achtergrond hebben in de luchtvaart. Een stevige pijler en eentje die vrijwel in één adem met het woord ‘Breitling’ wordt uitgesproken. Toch denkt Kern daar anders over. Het mag dan wel de identiteit van het merk zijn, er moet niet in hokjes worden gedacht. Daarom heeft hij besloten dat er het één en ander gaat veranderen wat betreft merk-associaties en collectie-breedte.

Navitimer8 Header2

Terug naar de roots van het merk

“Niets wordt uitgevonden bij Breitling, alles is er al.”, zegt Kern. “Doe een lade open in de geschiedenis van Breitling en je kan 30 nieuwe uurwerken lanceren.” Hij merkt dat klanten zelf ook terugkeren naar de roots van het merk, naar de vintage modellen, naar net dat tikkeltje anders dan dat er de laatste 15 jaar voorgesteld is. Daar spelen ze met nieuwe modellen dan ook perfect op in.

Navitimer Collectie
Opvallend is de wijzerplaat, de prachtige chronograaf-knopjes en de geborstelde afwerking. De Breitling Navitimer 8 B01 is uitgerust met een chronograaf uurwerk. Breitling Navitimer 8 B01
Rb0117131 Q1 P1 Bg 3

Breitling Navitimer 8

De ‘acht’ verwijst naar een speciale afdeling uit 1938, waar cockpit-instrumenten en horloges werden ontwikkeld voor de luchtvaart. De afdeling kreeg de naam “Huit Aviation Departement” omdat er in de luchtvaart geëist werd dat instrumenten acht dagen ononderbroken konden doorgaan zonder opgewonden te worden.

NAVITIMER 8 B01 modellen

Het nieuwe flagship model

De Breitling Navitimer 8 B01 is het nieuwe flagship model en werd vlak voor de officiële lancering onthuld via de Instagram account van Breitling en Kern. Opvallend is de wijzerplaat, de prachtige chronograaf-knopjes en de geborstelde afwerking.

De Breitling Navitimer 8 B01 is uitgerust met een gecertificeerde in-house chronograaf uurwerk, heeft een gangreserve van 70 uur en biedt een garantie van vijf jaar.

NAVITIMER 8 B01 modellen
Ab0117131 C1 P2 Bg 3
Premier Collection
De nieuwe Breitling Premier-collectie combineert functionaliteit en stijl, levert kwaliteit, prestaties en een tijdloos ontwerp dat het erfgoed van het merk waardig is. Breitling Premier-collectie
Premier Ab0118 A61 C1 P1 Bg

De premier

In de jaren veertig presenteerde Breitling zijn eerste collectie horloges, gedefinieerd door een nieuw esthetiek en elegantie. De nieuwe Breitling Premier-collectie combineert functionaliteit en stijl, levert kwaliteit, prestaties en een tijdloos ontwerp dat het erfgoed van het merk waardig is. Ze tonen een elegantie die beantwoordt aan hun historische naam, aangevuld met de karakteristieke kwaliteit en prestaties van Breitling.

Premier B01 modellen

Stijl, vastberadenheid en actie

De Breitling Premier horloges reflecteren hun geschiedenis met trots, met een moderne twist. Hun elegantie, prestaties en kwaliteit bieden alles wat van een Breitling-horloge kan worden verwacht: stijl, vastberadenheid en actie.

De Premier B01 is eveneens uitgerust met een gecertificeerde in-house chronograaf uurwerk, heeft een gangreserve van 70 uur en biedt een garantie van vijf jaar.

Premier B01 modellen
Premier Ab0118221 G1 P1 Bg
“Ik kijk vol vertrouwen naar de toekomst van Breitling. Het is goed om terug te gaan naar de roots en tegelijkertijd een karaktervol uurwerk te creëren. Daarenboven geloof ik er sterk in dat de waarde van de nieuwe Breitling modellen in de toekomt alleen maar zal stijgen. 
In de collectie van een echte horloge-liefhebber zal je altijd één of meerdere Breitling-stukken terugvinden.” Stefaan over Breitling
Breitling Final Gq 1May18 B

U AANGEBODEN DOOR
FIRST FRIENDS PARTNER
Juweliers Casteur

Om de website zo optimaal mogelijk vorm te geven en voortdurend te kunnen verbeteren, gebruiken wij cookies.
Accepteer Weiger Lees meer

Meer inspiratie, direct in je inbox

Blijf op de hoogte van het reilen en zeilen van First Friends. Schrijf je in voor onze driewekelijkse nieuwsbrief, boordevol exclusieve lifestyletrends, speciale acties en nieuws van onze partners.

  • Dit is een verplicht veld.
  • Dit is een verplicht veld.
  • Dit is geen geldig e-mailadres.