MENU

De sauna als medicijn tegen verkoudheid en griep!

De winter is in het land, het wordt buiten nog enkele graden kouder. Dat betekent jammer genoeg ook weer loopneuzen, keelpijn, hoesten: het is geen pretje. Wist je dat je gemiddeld zelfs twee tot drie keer per jaar verkouden bent?

En het medicijn tegen deze lastige kwaaltjes is helaas nog niet uitgevonden. Al er zijn er natuurlijk heel wat oude en gemakkelijke trucjes die je kunnen afhelpen van je verkoudheid. Denk aan stomen, een heet bad nemen, in een lekker warme omgeving zijn en de winter even helemaal vergeten, je verstopte neus weer vrij maken met een etherische olie en vooral veel rusten.

En waar kan je deze truckjes beter toepassen dan in de sauna?

Sauna:
Warmte is goed voor een heleboel dingen, zoals je humeur, spieren en immuunsysteem. En wanneer je in een heel warme ruimte, zoals een sauna bent, gaat je lichaamstemperatuur stijgen. Virussen overleven moeilijker bij een hoge lichaamstemperatuur. Een dagje sauna kan dus heel wat virussen de das omdoen. Daarnaast gaan je huidporiën open, waardoor de afvalstoffen worden afgevoerd. 
Weg met de verkoudheid!

Eucalyptus:
De olie van de eucalyptusboom heeft een heel geneeskrachtige werking bij verkoudheid. Als antiseptische olie werkt eucalyptus ontsteking werend en verhindert de ontwikkeling van bacteriën. De geur van euca wordt vaak gebruikt in sauna’s door het op te gieten. De geur verspreidt zich dan wanneer de olie verdampt. Deze damp werkt rechtstreeks in de luchtwegen. Slijmen komen los en je kan weer tevreden ademhalen.

Jezelf verlossen van je verkoudheid en een heerlijk dagje tot jezelf komen. Gun je lichaam warmte en rust en genees.

Om de website zo optimaal mogelijk vorm te geven en voortdurend te kunnen verbeteren, gebruiken wij cookies.
Accepteer Weiger Lees meer

Meer inspiratie, direct in je inbox

Blijf op de hoogte van het reilen en zeilen van First Friends. Schrijf je in voor onze driewekelijkse nieuwsbrief, boordevol exclusieve lifestyletrends, speciale acties en nieuws van onze partners.

  • Dit is een verplicht veld.
  • Dit is een verplicht veld.
  • Dit is geen geldig e-mailadres.