MENU

De hartslag-versneller in maatpak

De BMW 8 Reeks maakt een langverwachte comeback. Wie het allemaal een beetje volgt, kon de wagen al aan het werk zien als GTE-racer in het Wereldkampioenschap Endurance. Nu debuteert hij op de weg als Coupé vanaf november 2018.

Later volgt nog de introductie van een cabrioversie en een Gran Coupé.

Ongeëvenaarde rijdynamiek”, twee sleutelwoorden waarmee het BMW designteam aan de eerste schetsen begon. Het voorbeeldcanvas – de BMW 6 Coupé – werd hertekend: koetswerk, aandrijving en suspensie werden aangescherpt. Gezwind en wendbaar baant de 8 Reeks Coupé zich naar de top van de klassesportwagens.

Gedurfd lijnenspel

Het koetswerk toont hoe anno 2018 BMW een dubbelaura nastreeft: sportief, maar tegelijkertijd ultra-exclusief.

Het expressieve design en een gedurfd lijnenspel aan de buitenkant benadrukken meer dan ooit het dynamische imago van de reeks. Een laaghangend ontwerp, langwerpig silhouet en daklijn die elegant naar achter loopt naar de ‘double bubble’ en een lange wielbasis zijn dé definiërende elementen van de Coupé. De ‘double bubble’ is van oudsher een feature die doet denken aan de klassieke racewagens.

Bmw 8Series Coupe M Performance Gallery Wallpaper 02 Jpg Asset 1527669854701
8 Reeks 5

Koolstofvezelversterkte plastic dak

Die speciale contouren laten ook het optionele koolstofvezelversterkte plastic dak – dat voor het eerst op een productieversie beschikbaar is – mooi tot uiting komen. Het dak verlaagt het zwaartepunt nog meer.

Sportief-exclusieve mix

Coherent aan de buitenkant, vertoont het interieur diezelfde sportief-exclusieve mix. De nieuwe sportstoelen zijn standaard bekleed met Vernasca-leder.

En dankzij de lage zitpositie van de achterstoelen was het mogelijk om de hoofdsteunen integraal in de rugleuningen te verwerken. Die kan je neerklappen indien de 420 liter aan ruimte in de koffer niet zou volstaan.

8 Reeks 9
8 Reeks 7

Twee patsers

We verplaatsen ons vervolgens van de koffer naar de motor. Bij de lancering komt BMW op de proppen met twee potente varianten: enerzijds heb je de M850i X Drive Coupé M Performance – een mondvol – en anderzijds de 840d xDrive Coupé.

De eerstgenoemde versie krijgt zelfs een V8 motor en gaat vanuit stilstand in 3,7 seconden naar 100 km/u. Bij de 840d lukt dat in een meer dan verdienstelijke 4,9 seconden.

XDrive-vierwielaandrijving

Zoveel ruwe kracht moet je een krachtig harnas en de juiste controletools geven. Daarom is standaard XDrive-vierwielaandrijving en Steptronic-achttrapsautomaat voorhanden. De M Performance-versies krijgen ook een elektronisch gestuurd achter-differentieel.

Ook het grendeleffect dat de elektrische motor genereert draagt bij aan de sublieme rijdynamiek. Het effect zorgt voor beperkte snelheidscompensatie tussen het binnenste en buitenste achterwiel in bochten, waardoor je probleemloos met power kan draaien.

Bmw 8Series Coupe M Performance Gallery Wallpaper 03 Jpg Asset 1527669848646
Res P90306628 High Res The All New Bmw 8 Se
Driving Assistant met actieve Cruise Control, Stop & Go en BMW Night Vision. ‘Lane’-tools zoals Lane Change- en Lane Departure Warning, Steering & Lane Control en Lane Keeping Assistant met ontwijkhulp. Veiligheidssystemen

Veel assistentie

Krachtig, maar niet roekeloos. De veiligheidssystemen zijn legio en state-of-the-art. Denk bijvoorbeeld aan de Driving Assistant met zijn actieve Cruise Control, Stop & Go en BMW Night Vision. Daarnaast heb je heel wat ‘Lane’-tools: zoals de Steering & Lane Control Assistant, Lane Change Warning, Lane Departure Warning en de Lane Keeping Assistant met ontwijkhulp. Naast alle rijveiligheid krijg je ook een opgewaardeerde Parking Assistant met vernieuwde achteruitrijhulp, die de besturing overneemt en de auto tot 50 meter achterwaarts stuurt over een traject dat je voordien vooruitrijdend aflegde. Slechts een summiere oplijsting, want we kunnen blijven doorgaan.

Race-achtige allures met V8

De BMW M850i xDrive ontketent de racesportgenen van de 8 Reeks Coupé definitief. Dat maakt vooral de TwinPower Turbo V8-benzinemotor met een cilinderinhoud van 4,4 liter en een vermogen van 390 kW (530 pk) loeihard duidelijk bij elke afgelegde meter.

Terwijl de Coupés van de band rollen in het Duitse Dingolfing, wordt de V8 voor de meest dynamische variant – de M850i – gemaakt in de hoofd-fabriek in München.

Bmw 8Series Coupe M Performance Gallery Wallpaper 05 Jpg Asset 1527669858921
Bmw 8Series Coupe M Performance Gallery Wallpaper 01 Jpg Asset 1527669847240

Uitzonderlijke karakter van élke motor

Het uitzonderlijke karakter van de motor komt daar ten volle tot uiting in het productieproces: experts verzamelen per individuele motor data over het samenstellingsproces van het motorblok, de carter en de cilinderkop om zo het juiste gereedschap en de juiste aan-haalkoppel te gebruiken voor elke V8. (Bron BMW AG)

Bmw 8Series Coupe M Performance Gallery Wallpaper 06 Jpg Asset 1527669851935
De BMW M850i xDrive ontketent de racesportgenen van de 8 Reeks Coupé definitief. BMW M850i xDrive

Meer weten over deze wagen?

Vanaf zaterdag 24 november bent u van harte welkom om de nieuwe BMW 8 Reeks Coupé te komen bewonderen in onze BMW Peter Daeninck showroom te Sint-Martens-Latem en te Oudenaarde.

Maak een afspraak of stel uw vraag

5,9-9,8 L/100 KM - 154-224 G/KM CO2 (NEDC*)
* Deze waarde werden reeds berekend op basis van de WLTP testcyclus volgens EU Verordening (EC) 715/2007 en voor een betere vergelijkbaarheid omgerekend naar de overeenkomstige NEDC waarden. Milieu-informatie (KB 19/03/04): www.bmw.be

U AANGEBODEN DOOR
FIRST FRIENDS PARTNER
BMW Peter Daeninck

Om de website zo optimaal mogelijk vorm te geven en voortdurend te kunnen verbeteren, gebruiken wij cookies.
Accepteer Weiger Lees meer

Meer inspiratie, direct in je inbox

Blijf op de hoogte van het reilen en zeilen van First Friends. Schrijf je in voor onze driewekelijkse nieuwsbrief, boordevol exclusieve lifestyletrends, speciale acties en nieuws van onze partners.

  • Dit is een verplicht veld.
  • Dit is een verplicht veld.
  • Dit is geen geldig e-mailadres.