MENU

The boss is back

De BMW X5 steekt in het nieuw. Intussen al de vierde generatie van de grote SUV. Wereldwijd werden er al meer dan 2,2 miljoen exemplaren verkocht, verdeeld over de vorige drie generaties.

Daarom koos BMW voor een stijlevolutie, eerder dan een revolutie. Geen trendbreuk, maar andermaal een mijlpaal op het gebied van design en technologie.

Je merkt wel het sprongetje van gen 3 naar gen 4. De formaten werden weer wat opgekrikt. Dat zorgt voor een nog indrukwekkender uiterlijk én riante interieurruimte voor passagiers en bagage. Een nieuwe designtaal tekent zich af met strakke oppervlakken en scherpe lijnen, die wel herkenbaar blijven. Het verschil zit in de grote nieren vooraan, met omlijsting uit één stuk, nooit eerder waren ze zo prominent aanwezig. Een krachtig gevormde motorkap, die samen met de licht zeshoekige wielkasten en gebogen daklijn verwijzen naar dat stoere karakter eigen aan de X5-reeks.

Bmw G05 X5 Wallpapers 5

Inzetten op moderne technologie

Elke nieuwe reeks wordt dus klassevoller, maar BMW trok voor de nieuwste X5 vooral de kaart van moderne technologie om Audi en co. te bekampen.

De ledkoplampen zijn standaard, maar optioneel krijg je een lasersysteem met adaptieve LED Headlights. Hiermee vorm je een lichtbundel die tot 500 meter ver reikt.

Elektronische rijhulp

Een goed zicht voor veiligheid wordt versterkt door een automatisch remsysteem Emergency Stop Assistant, dat de wagen naar de zijkant van de weg stuurt om een aanrijding te vermijden. Nieuw bij elektronische rijhulp is de automatische achteruitrijfunctie. Op de weg of oprit kan hij tot 80 meter lang de controle overnemen wanneer je achteruit moet. Aangevuld met de Parking Assistant, een van de beste parkeersystemen op de markt, is parkeren de makkelijkste zaak ter wereld.

Bmw G05 X5 Wallpapers 9
Elektronische rijhulp
Bmw G05 X5 Wallpapers 8

Vol vermogen

De nieuwe BMW X5 zal de markt in flitssnelheid veroveren. Dat doet hij aanvankelijk met 3 modelvarianten: de BMW xDrive40i, xDrive30d en een M Sport alternatief (M50d).

Allen gekoppeld aan de 8-traps Steptronic-automaat. Drie krachtpatsers. De xDrive40i is met zijn 3.0 liter zescilinder benzinemotor goed voor 340 pk en 450Nm. De xDrive30d behoort tot de dieselfamilie en levert 365 pk en 620Nm.

De alfawagen

Dan is er ook de alfawagen: de M50d. Een heuse asfaltkraker, want het vermogen van deze diesel ligt op 400 pk en 760Nm. Een SUV waarmee je in louter 5,2 seconden de kaap van honderd haalt en kan optrekken tot 250 km/u. Een ingebouwde begrenzer moet hem toch wat in toom houden.

In 2019 volgt nog een plug-inhybride, die enkel op stroom al 80 kilometer ver zal gaan.

Bmw G05 X5 Wallpapers 3
Bmw G05 X5 Wallpapers 13

Designdetails

Kenmerkende designdetails onderscheiden de xLine en M Sport versies. De xLine is herken je aan de in mat aluminiumkleur uitgevoerde spijlen van de nierengrille.
Voorts zijn de beschermplaat aan de onderzijde en de dakrails en zijraamlijsten in satijnglanzend aluminium afgewerkt en andere accenten in chroom, om het offroadkarakter te accentueren. De M Sport editie heeft de wielkastranden, afwerking van de bumpers, beschermplaat onderaan en zijskirts in carrosseriekleur.

Bmw G05 X5 Wallpapers 10

Extreme luxe en dynamische rijervaring

Ook in het interieur bemerken we verschillen tussen beide uitvoeringen. Het interieur van de xLine versie benadrukt extreme luxe en robuuste veelzijdigheid, terwijl de M Sport de dynamische rijervaring wil uitvergroten.
Beide onderscheiden zich van de standaardeditie met hun contrasterende stiksel voor de bekleding van de stoelen en de verlichte instaplijsten met unieke designs.

Panoramisch glazen dak

Andere voorzieningen die het comfort en luxe verder verhogen, zijn de in vier zones gescheiden airco en het panoramische glazen dak dat 30% groter is dan van het huidige model.

Het verlicht het interieur pracht als de duisternis valt, met ledverlichting die ruim 15.000 grafische patronen in het glas gelijkmatig belicht en een beeld geeft van een sterrenhemel.

Bmw G05 X5 Wallpapers 7

Meer weten over deze wagen?

Vanaf zaterdag 24 november kan u de nieuwe BMW X5 bewonderen in onze BMW Peter Daeninck showroom te Sint-Martens-Latem en te Oudenaarde.

Graag een testrit boeken?

Maak een afspraak of stel uw vraag

6-8,8 L/100 KM • 158-200 G/KM CO2 (NEDC*)
* Deze waarde werden reeds berekend op basis van de WLTP testcyclus volgens EU Verordening (EC) 715/2007 en voor een betere vergelijkbaarheid omgerekend naar de overeenkomstige NEDC waarden. Milieu-informatie (KB 19/03/04): www.bmw.be

U AANGEBODEN DOOR
FIRST FRIENDS PARTNER
BMW Peter Daeninck

Om de website zo optimaal mogelijk vorm te geven en voortdurend te kunnen verbeteren, gebruiken wij cookies.
Accepteer Weiger Lees meer

Meer inspiratie, direct in je inbox

Blijf op de hoogte van het reilen en zeilen van First Friends. Schrijf je in voor onze driewekelijkse nieuwsbrief, boordevol exclusieve lifestyletrends, speciale acties en nieuws van onze partners.

  • Dit is een verplicht veld.
  • Dit is een verplicht veld.
  • Dit is geen geldig e-mailadres.