MENU

De nieuwe BMW Concept 8 Serie gaat recht naar de essentie

Na 19 jaar is hij eindelijk terug van weggeweest: de BMW Concept 8 Serie. BMW Peter Daeninck geeft u nu al een voorsmaakje van deze exclusieve sportwagen, die gelanceerd wordt in 2018. Laat u betoveren door het markante design van de toekomstige BMW 8 Coupé

De nieuwe BMW Concept 8 Serie schitterde eind mei al op het Concorso d’Eleganza Villa d’Este. Deze designstudie van BMW Group beeldt de essentie uit van een moderne BMW Coupé en geeft meteen een voorproefje van de nieuwe BMW 8 Serie Coupé. De lancering van deze exclusieve coupé komt er in 2018, als onderdeel van een van de grootste modeloffensieven in de geschiedenis van het merk.

bmw-8serie-5.png#asset:2057

In het kader van hun nieuwe strategie, wil BMW Group het aanbod en de omzet in het luxe-topsegment vergroten. De BMW 8 Serie Coupé speelt daarbij een belangrijke rol. Harald Krüger, voorzitter van de Raad van Bestuur van BMW Group, verwoordt het zo: “Het getal 8 is bij BMW sinds jaar en dag het uithangbord van sportiviteit en exclusiviteit. De nieuwe BMW 8 Serie Coupé bewijst dat dynamisch rijplezier en moderne luxe uitstekend samengaan en bepaalt de nieuwe maatstaf voor een coupé. Daarmee verstevigen we onze leiderspositie in het premium marktsegment.”

Die ambities tekenen zich duidelijk af in de nieuwe BMW Concept 8 Serie. “Met de BMW Concept 8 Serie tonen we onze interpretatie van een absolute high-end rijmachine. Een luxueuze sportauto die een compromisloze dynamiek op ongekende wijze aan moderne luxe koppelt. Voor mij gewoonweg een fascinerende auto”, vertelt Adrian van Hooydonk, CEO van BMW Group Design.

Traditie en toekomst in het uiterlijk

De BMW Concept 8 Serie is zeer herkenbaar, maar toont tegelijk nieuwe designideeën en vormtechnieken. Van Hooydonk: “Het design van de BMW Concept 8 Serie heeft typische BMW-kenmerken, maar ook nieuwe elementen: subtiele, precieze lijnen definiëren de grotere vlakken in de vormgeving, waardoor het volumineuze van deze auto sterk naar voren komt. Daarmee maakt hij een statement, als een persoonlijkheid met een sterk karakter, of kort gezegd: een rijdersauto.”

Volumineuze flanken, sportief silhouet

Het silhouet van de BMW Concept 8 Serie oogt laag en krachtig. Het visuele samenspel van de lange motorkap en de vloeiend aflopende daklijn geeft de carrosserie van opzij een dynamische uitstraling. De markante schwung aan de achterzijde suggereert beweging en geeft een extra sportief accent. Opzij springen de grote, uitgesproken vlakken en vormen meteen in het oog. Deze zorgen voor een fris en modern beeld. De subtiele, scherpe lijnen over de flanken geven de carrosserie een volumineuze uitstraling en accentueren het uiterst dynamische karakter. Twee expressieve karakterlijnen lopen vanaf de AirBreather naar achteren, steeds verder uit elkaar, en leiden de ogen naar de wielkasten en de grote achterwielen.

bmw-8serie-4.png#asset:2058

De flanken schetsen een nieuw aspect van de designexpertise van BMW: een kunstzinnig lijnenspel en vloeiende elementen die het atletische voorkomen van de BMW Concept 8 Serie naar voren laten komen. Nog eens extra geaccentueerd door de exclusieve lak Barcelona Grey Liquid – een donkerblauwe kleur met, onder invloed van invallend licht, sterk variërend pigment. Grote lichtmetalen 21-inchwielen met een sportief design en aerodynamische elementen maken het opvallende beeld van de flanken compleet.

Voorzijde: sportief, laag en uitdrukkingsvol

De BMW-nieren, dubbele koplampen en grote luchtinlaten zijn de markante en sportieve elementen van de voorzijde. Ook hier slaat BMW echter een nieuwe weg in. Zo is de grille met de dubbele nieren zeer laag geplaatst en opvallend breed. Naar het voorbeeld van vroegere BMW coupés zijn de nieren visueel met elkaar verbonden door een frame. Het front van de BMW Concept 8 Serie onderstreept de rijdynamiek, samen met de ranke dubbele laserkoplampen en grote luchtinlaten. Carbon elementen dragen bij aan het sportieve high-performance karakter.

bmw-8serie-7.png#asset:2063

Achterzijde: markant en modern

Ook de achterzijde van de BMW Concept 8 Serie heeft een kenmerkende en in het oog springende vorm: vlak, breed en met veel sculptuur. De achterkant sluit met de vorm strak aan op het lijnenspel van de flanken. Krachtig ogende wielkasten suggereren dynamiek en accenturen optisch de achterwielaandrijving. De aflopende daklijn en de grote spoorbreedte benadrukken dit deel van de auto nog eens extra.

bmw-8serie-6.png#asset:2062

Interieur: dynamiek en luxe in harmonie

Het interieur is gefocust op maar één aspect: het rijden. De bestuurder merkt meteen dat hij plaatsneemt in een sportauto. Alle vlakken en lijnen zijn in de rijrichting geplooid en onderstrepen het dynamische totaalbeeld. Voor structuur zorgt de bundeling van functies in controle-clusters, zoals in de middenconsole, de console tussen de stoelen en in de portieren.

Bijzondere details zijn de vloeiende overgangen van dashboard naar portieren en het sportieve gevoel dat het interieur in totaliteit wekt. Die indruk wordt ondersteund door een al even vloeiende verbinding tussen dashboard en console, die samen de centrale positie in het interieur accenturen. De hoge middenconsole en het visueel lage zwaartepunt van het instrumentenpaneel maken het elegante en sportieve beeld compleet.

Het interieur van de BMW Concept 8 Serie is een samenspel van contrasten – tussen emotie en techniek en tussen dynamiek en luxe. De vorm straalt sportiviteit uit, de gebruikte materialen exclusiviteit en oog voor detail en kwaliteit. Alle elementen die van belang zijn voor het contact van de bestuurder met de auto zijn sportief gevormd. De exclusieve sportstoelen zijn slank met een schaal van carbon, bekleed met hoogwaardig leder voor een perfect zitgevoel. Ook het stuurwiel is sportief van snit: met spaken van met de hand gepolijst aluminium en rode schakelpeddels als knipoog naar de racerij. Het contrast tussen lichtgekleurd aluminium en de donkere lederen gripvlakken op de rand van het stuur scheppen een beeld van luxe sportiviteit tot in detail.

Het gebruik van donkerbruin en Fjordweiss Merino-leder schept een hoogwaardige ambiance. Vlakken van carbon en met de hand gepolijst aluminium voegen sportieve en technische accenten toe. Het in vlakjes geslepen paneel rond de transmissiebediening en een iDrive-controller van Swarovski-glas met een rookkleurige quartz look maken het moderne en hoogwaardige karakter van het interieur compleet.

bmw-8serie-2.png#asset:2060

De voorbode van een nieuw productiemodel

De BMW Concept 8 Serie is een voorproefje van de BMW 8 Serie Coupé, die in 2018 wordt geïntroduceerd. Dit model zet een rijke traditie voort van succesvolle luxueuze sportauto’s en breidt het aanbod van BMW uit in het luxe-topsegment – een echte droomauto. De BMW 8 Serie Coupé koppelt rijdynamiek van het hoogste niveau met moderne luxe en deze auto heeft alles in huis om de maatstaf in zijn segment te zijn.

Bekijk hier het filmpje op onze Facebookpagina.

Wenst u graag meer informatie? Contacteer BMW Daeninck via live@daeninck.net.bmw.be.

U AANGEBODEN DOOR
FIRST FRIENDS PARTNER
BMW Peter Daeninck

Om de website zo optimaal mogelijk vorm te geven en voortdurend te kunnen verbeteren, gebruiken wij cookies.
Accepteer Weiger Lees meer

Meer inspiratie, direct in je inbox

Blijf op de hoogte van het reilen en zeilen van First Friends. Schrijf je in voor onze driewekelijkse nieuwsbrief, boordevol exclusieve lifestyletrends, speciale acties en nieuws van onze partners.

  • Dit is een verplicht veld.
  • Dit is een verplicht veld.
  • Dit is geen geldig e-mailadres.