MENU

Absolute Art Gallery strikt collectie Jimmy Nelson

In 2018 verscheen het visuele dagboek 'Homage to Humanity' van de Britse fotograaf Jimmy Nelson, waarin hij vooral iconische foto’s van volkeren en mensen uit onder meer India, Namibië, Mongolië, Papua Nieuw Guinea met ons deelt. Nog tot 28 oktober is een deel van de collectie van Jimmy Nelson te zien bij Absolute Art Gallery in Brussel.

Als kind woonde de Britse fotograaf Jimmy Nelson (Sevenoaks, UK 1967) op verschillende plaatsen in Afrika, Azië en Zuid-Amerika. Die ervaring gaf hem een ruime en open blik op de verschillende culturen. Een gelukkige tijd, waarin hij al die indrukken spontaan omarmde.Tot hij op 9-jarige leeftijd naar een strenge kostschool bij de Jezuïeten in Noord-Engeland werd gestuurd.

Die ervaring betekende een abrupt en dramatisch einde van zijn gelukkige kinderjaren. Na 10 jaar bij de Jezuïeten begon hij als 19-jarige aan wat een epische en jarenlange reis zou worden waarbij hij te voet en alleen met zijn camera het toen nog onbekende Tibet doorkruiste. Dit was voor Jimmy het begin van 'thuiskomen', de rust en het verlangen om zichzelf te vinden. 

Passie voor het onbekende

Zijn indrukwekkende visuele dagboek van deze reis was meteen ook de start van diverse nieuwe projecten en een unieke verzameling van afbeeldingen. Jimmy’s passie om afgelegen plaatsen te ontdekken en de rijke diversiteit van culturen en de schoonheid van onbekende volkeren en stammen vast te leggen leidde tot zijn eerste boek “Before They Pass Away” waarmee hij internationale bekendheid verwierf.

Boek 'Homage to Humanity'

In september 2018 verscheen het tweede boek “Homage to Humanity” (een editie van de Amerikaanse uitgever Rizzoli), waarin hij naast de iconische foto’s van volkeren uit India, Namibië, Mongolië, Papua Nieuw Guinea en vele andere landen ook persoonlijke interviews van de geportretteerde mensen met ons deelt. Dankzij de bijbehorende digitale app in dit boek, krijgt de kijker werkelijk het idee dat hij meereist  naar de meest afgelegen plekken op aarde en maken we van dichtbij kennis met de diverse volkeren en stammen, hun boeiende cultuur, wijsheid en vooral schoonheid.

Expo in Absolute Art Gallery

Momenteel is een deel van de collectie van Jimmy Nelson te zien tot 28 oktober bij Absolute Art Gallery in Brussel. Het boek is ook verkrijgbaar in de galerij.

Bekijk hier meer werk van Jimmy Nelson.

Wenst u meer informatie over deze expositie? Contacteer Yoeri De Backer via yoeri@absoluteartgallery.com of bel +32 (0) 478 29 32 39.

U AANGEBODEN DOOR
FIRST FRIENDS PARTNER
Absolute Art Gallery

Om de website zo optimaal mogelijk vorm te geven en voortdurend te kunnen verbeteren, gebruiken wij cookies.
Accepteer Weiger Lees meer

Meer inspiratie, direct in je inbox

Blijf op de hoogte van het reilen en zeilen van First Friends. Schrijf je in voor onze driewekelijkse nieuwsbrief, boordevol exclusieve lifestyletrends, speciale acties en nieuws van onze partners.

  • Dit is een verplicht veld.
  • Dit is een verplicht veld.
  • Dit is geen geldig e-mailadres.